bruisende zaken

Belgische friet met een Spaans sausje

Belgische friet met een Spaans sausje

01-05-2019

Vijf jaar geleden ruilen Wim en zijn vrouw Marilyn het regenachtige België in voor het land waar de zon bijna altijd schijnt. Marilyn's ouders volgen vierenhalfjaar later. Sindsdien runt Wim samen met zijn schoonvader Pierre Boem Patat.

Naast de beste friet van Spanje, kun je bij Boem Patat terecht voor mosselen, natuurlijk op overheerlijke Belgische wijze bereid.

Van het binnenland naar de kust

Wim en Marilyn geven het een jaar de tijd om te wennen aan Spanje. Nu, vijf jaar later, denken ze er geen seconde over na om hier nog weg te gaan. Wel hebben ze hun riante huis in het binnenland verruild voor een iets minder afgelegen plek aan de kust: Calahonda. Hier is het toch net even iets bruisender wonen en de zee, die willen ze niet meer missen.

Boem Patat

In Torremolinos kun je her en der een frikadel krijgen, maar zo’n compleet aanbod als bij Boem Patat, dat kennen ze nog niet in Calahonda. Tijdens de opening zes maanden geleden zijn ze blij verrast. Wim vertelt: “Het zou voor mij al geslaagd zijn geweest als er twintig man waren, maar het was bommetje vol. Ik denk dat er wel tweehonderd man op af zijn gekomen.” De zaak is vanaf het eerste moment een succes. Toeval of niet dat boempatat een Belgische uitdrukking voor plotseling is.

Compleet aanbod

Veel Nederlanders weten de zaak met de fantastische frituur te vinden, al hopen de eigenaren ook meer Spanjaarden te verwelkomen. Wim: “Ze komen nu mondjesmaat binnen, omdat ze het concept gewoon niet zo goed kennen. Spanjaarden zijn vaak van het urenlang tafelen. Eenmaal binnen zijn ze gek op de curryworst en laten we ze alle sausjes proeven.” Naast de beste friet van Spanje, kun je bij Boem Patat terecht voor mosselen, natuurlijk op overheerlijke Belgische wijze bereid.

Calle Vientos del Sur 2, 29650 Riviera del Sol / Mijas/Calahonda | +34 951 66 47 26

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).