BRUISENDE ZAKEN

Slager in hart en nieren

Slager in hart en nieren

01-05-2019

Willem van Beek is nog net niet geboren in de slagerij, al stond zijn wiegje wel in de etalage. Hij komt uit een echte slagersfamilie, waarvan opa, vader en hijzelf allemaal dezelfde naam dragen.

Kinderen krijgen altijd een plakje worst

Altijd helpen en kokkerellen

“Al vanaf een jaar of vijf ging ik met mijn vader mee naar de veemarkt. Een paar jaar later hielp ik hem al, met behulp van een kratje, om varkensbuik uit te benen. Ook stond ik altijd in de keuken van oma, waarbij het bakken van biefstuk al snel tot mijn specialiteit uitgroeide.”

Slagersfamilie

“Ik heb zo snel als ik kon mijn diploma’s behaald om de titel vakslager te dragen. Daarna startte mijn zoektocht om mijn eigen slagerij te openen. Er stond er één te koop in Helmond, maar dat was me nog niet zuidelijk genoeg. Samen met mijn vrouw ben ik in een camper naar het Zuiden gereden, net zo lang tot we de perfecte plek gevonden hadden.”Willem en zijn vrouw strijken neer in San Roque, waar ze een huisje bouwen met een kleine slagerij. Willem: “De slagerij werd ontzettend druk en ik moest een hoop bestellingen rondom Marbella bezorgen. Het werd tijd voor een nieuwe locatie en dat is nu zo’n twaalf jaar geleden.”

Carniceria Holandesa is inmiddels veel meer dan een slagerij.

Je kunt hier ook ontbijten, lunchen en specialiteiten zoals filet americain mee naar huis nemen. Willem: “We werken met luxeproducten zoals Iberico, Black Angus en Kobe. Al kun je ook genieten van een stoofschotel met een fles wijn uit onze eigen bodega.

Natuurlijk zit de Hollandse traditie er nog in: kinderen krijgen altijd een plakje worst, al laat ik ook graag allerlei lekkers proeven van mijn BBQ.”

Je mag echt niet weggaan zonder dat je de spareribs geprobeerd hebt, hoor!

Carniceria Holandesa | Carretera Ronda, 43 Benahavís, Andalucia | +34 952 92 74 78 | carniceriaholandesa@gmail.com | www.carniceriaholandesa.com

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).