column MOOIMEDISCHSPORTIEF column

Alleen effectief. Samen oneindig sterk. Pigmentvlekken

Alleen effectief. Samen oneindig sterk. Pigmentvlekken

01-11-2019

Pigmentvlekken: de één vindt ze mooi en authentiek. De ander is ze liever kwijt dan rijk. Maar wat zijn pigmentvlekken? En hoe zijn ze te behandelen?

Als u er goed uitziet, voelt u zich goed en straalt u dit ook uit.

Pigmentvlekken zijn verkleuringen van de huid. Deze pigmentatie wordt veroorzaakt door een overproductie van melanine, het pigment dat onze huid, onze ogen en ons haar een natuurlijke kleur geeft. Door diverse factoren wordt deze overproductie, ook wel hyperpigmentatie genoemd, in gang gezet. De belangrijkste hiervan zijn blootstelling aan de zon, huidveroudering, huidbeschadiging na acne of ontstekingen, hormonale schommelingen of als gevolg van bepaalde ziekten.

Hoewel een pigmentvlek in het algemeen geen klachten geeft, kan het als ontsierend worden ervaren. In dat geval zijn er verschillende mogelijkheden om hyperpigmentatie te verminderen dan wel te laten verdwijnen. Door de grote invloed van de zon bij het ontstaan van hyperpigmentatie is het allereerst aan te raden de huid te beschermen tegen de schadelijke uv-stralen. Daarnaast zijn er ingrediënten in huidverzorgingsproducten die een bewezen werking hebben. Ook een peeling of microneedling behoort tot de behandelopties. Een peeling is een krachtige behandeling, waarmee de bovenste huidcellen en de pigmentkorrels worden verwijderd. De huid vernieuwt en verbetert, waardoor die er frisser en jonger uit ziet. Je kunt een peeling of microneedling inzetten om pigmentvlekken te verminderen, maar ook om acne-littekens en andere oneffenheden te behandelen.

Drs. Alice van der Linden, cosmetisch arts Mariëlle van Gestel, schoonheidsspecialiste Wilt u graag persoonlijk advies? Maak een afspraak, dan bespreken we de opties! Bij Mooi Medisch Sportief kunt u terecht voor rimpelinspuitingen met botox of hyaluronzuur. Ook verzorgen wij anti-transpiratiebehandelingen, littekencorrecties en behandelingen tegen verschillende huidaandoeningen en migraineklachten.“Als cosmetisch arts vind ik het een mooie uitdaging om uw natuurlijke schoonheid te benadrukken en u een frissere uitstraling te geven. Met subtiele veranderingen kun je al een groot effect bereiken, zonder dat uw omgeving doorheeft dat u ‘iets’ heeft laten doen. Gelukkig zien we dat het taboe op cosmetische ingrepen steeds meer verdwijnt en mensen de stap durven te zetten om eens langs te komen voor een advies.”

Achterstraat 4 Helvoirt 06-17028131 info@mooimedischsportief-denbosch.nl www.mooimedischsportief.nl/helvoirt

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS


Impuls
Impuls
Oisterwijk Bruist

Het auto zomeradvies
Het auto zomeradvies
Oisterwijk Bruist

Nog reden genoeg
Nog reden genoeg
Oisterwijk Bruist

Botox tegen zweten?
Botox tegen zweten?
Oisterwijk Bruist

Mediation: Juist nu!
Mediation: Juist nu!
Oisterwijk Bruist

Wit
Wit
Oisterwijk Bruist


Is er weer licht?
Is er weer licht?
Oisterwijk Bruist


Thuis!
Thuis!
Oisterwijk BruistUw steun is hard nodig!
Uw steun is hard nodig!
Oisterwijk Bruist


Advies over uw tuin?
Advies over uw tuin?
Oisterwijk Bruist


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).