bruisende zaken

Lipoedeem  vet en vochtophoping

Lipoedeem vet en vochtophoping

01-03-2020

Lipoedeem is een vrij onbekende huidaandoening, maar die veel voorkomt. De diagnose wordt vaak pas laat vastgesteld. Het is een aandoening waarbij vetweefsel ongelijkmatig verdeeld is over de armen en/of benen.

Tip Huidzorg Unique is aangesloten bij alle zorgverzekeraars.

Lipoedeem komt alleen voor bij vrouwen en bestaat uit plaatselijke vetophopingen die niet beïnvloed worden door gewichtsvermindering en sporten. Lipoedeem weefsel is gevoelig en kan pijnlijk zijn en gepaard gaan met lymfoedeem een vermoeid gevoel in de benen.

Lipoedeem ontwikkelt zich over het algemeen tijdens of net na de puberteit, maar kan ook tijdens zwangerschap of op latere leeftijd tot uiting komen. Het is belangrijk dat lipoedeem in een vroeg stadium ontdekt wordt om verergering of complicaties tegen te gaan en mogelijke psychosociale klachten te ondervangen.

Behandeling door de huidtherapeut kan bestaan uit: • Manuele lymfedrainage • Bindweefselmassage met LPG apparatuur • Lymfepress • Zwachtelen • Aanmeten compressiemateriaal of steunkousen

Huidzorg Unique is een praktijk voor huid- en oedeemtherapie waar u terecht kunt voor de behandeling van verschillende huidproblemen.

Wij geven u graag advies en stellen samen met u een behandelplan op bij onder andere de volgende huidproblemen:

Heeft u lipoedeem of herkent u zich in de symptomen, maak vrijblijvend een afspraak voor meer informatie of een behandelplan.

Moergestelseweg 22, Oisterwijk 06-19336915 info@huidzorgunique.nl www.huidzorgunique.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS


In een lijstje...
In een lijstje...
Oisterwijk Bruist




SEC
SEC
Oisterwijk Bruist

Matteo Ambachtelijk IJs
Matteo Ambachtelijk IJs
Oisterwijk Bruist

Zout & Citroen
Zout & Citroen
Oisterwijk Bruist

De jongens van Zand & Klei
De jongens van Zand & Klei
Oisterwijk Bruist

restaurant Chocolat
restaurant Chocolat
Oisterwijk Bruist

Spiegeltje,  spiegeltje…
Spiegeltje, spiegeltje…
Oisterwijk Bruist

Ontharen met laser
Ontharen met laser
Oisterwijk Bruist






EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10906 - Proeflokaal 't Gelagh