column

Studiebegeleiding

Studiebegeleiding

01-03-2022

En weer starten we de tweede helft van het schooljaar met een achterstand. Alle toetsen die voor de lockdown en kerstvakantie zijn blijven liggen, moeten weer ingehaald worden en het reguliere lesprogramma loopt ook nog door.

Schouders eronder

Het valt niet mee om na de zoveelste lockdown en vakantie weer de motivatie te vinden om ervoor te gaan. Het is nu maandagochtend en ik heb net de kinderen, voor het eerst dit jaar, weer naar de basisschool gebracht. De jongste had er heel veel zin en kon niet wachten om haar vriendinnen en juffen weer te zien. De oudste had er meer moeite mee en heb ik vanochtend dan ook echt uit bed moeten halen. Mijn kinderen zijn nog zo jong dat de lockdown niet heeft gezorgd voor leerachterstand, maar ook hier merk ik dat de motivatie niet zo hoog meer is. Hopelijk wordt de oudste vandaag weer goed uitgedaagd door zijn lieve juf en komt de motivatie snel weer.

En dit hoop ik uiteraard niet alleen voor mijn zoon, maar zeker ook voor alle middelbare scholieren waarvoor die motivatie van belang is om goed te kunnen presteren.

In- en extrinsieke motivatie

Er wordt in het onderwijs vaak gesproken over intrinsieke motivatie. De motivatie die vanuit de leerling zelf komt. Als ik naar onze leerlingen kijk, dan valt het op dat er van deze intrinsieke motivatie niet veel meer over is. En ik begrijp het ook! Door tegenslagen en een onduidelijke toekomst is het moeilijk de ambitie hoog te houden. Maar juist nu, in deze tijd, is dat zo belangrijk. We merken dat we leerlingen op dit moment niet alleen begeleiden in het leren-leren en het vakinhoudelijk uitleggen, maar dat door in te zetten op het extrinsiek motiveren de leerlingen weer zelf aan de slag kunnen en willen gaan. Er is niks mooiers dan leerlingen te zien groeien!

Bel voor meer info: 06-83838903 of 06-13177212

Studiebegeleiding Helvoirt info@studiebegeleidinghelvoirt.nl www.studiebegeleidinghelvoirt.nl Studiebegeleiding Haaren info@studiebegeleidinghaaren.nl www.studiebegeleidinghaaren.nl studiebegeleiding Oisterwijk Burgemeester Verwielstraat 67, Oisterwijk (voorheen studiewijzer oisterwijk)

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS

Bewustwording
Bewustwording
Oisterwijk Bruist

De zomer is al op de helft.
De zomer is al op de helft.
Oisterwijk Bruist

Zelfliefde kun je leren
Zelfliefde kun je leren
Oisterwijk Bruist

Littekens en Icoone®
Littekens en Icoone®
Oisterwijk Bruist

De zomer is begonnen!
De zomer is begonnen!
Oisterwijk Bruist

Hou van je bikini body
Hou van je bikini body
Oisterwijk Bruist


Stadscafé Willeke
Stadscafé Willeke
Oisterwijk Bruist
Huidkliniek O’
Huidkliniek O’
Oisterwijk Bruist


Acne
Acne
Oisterwijk BruistEDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).