Opvallen? Adverteer in Bruist

Column

mooR: Wining en Dining

mooR: Wining en Dining

01-11-2022

Mariëtte Gerris, vinoloog, werkt bij mooR Wining & Dining en binnenkort als sommelier in het nieuwe restaurant boven mooR: ‘The Dining Room Oisterwijk’. Vanaf januari gaan daar haar wijncursussen van start, zie www.toujoursvin.nl voor de cursusdata. Mariëtte schrijft graag over wijn.

Dat wijn een heuse toverdrank is, had ik al ontdekt, maar om als Italiaanse wijnmaker je beste wijn ‘Il Flauto Magico’ oftewel ‘de Toverfluit’ te noemen? Heb je ze dan wel allemaal op een rijtje? In de zomer van 2019 ben ik dat zelf gaan onderzoeken op het wijndomein in Toscane ‘Il Paradiso di Frassina’, waar ze hun ‘Brunello di Montalcino’ deze merkwaardige naam hebben gegeven. Met mijn gezin daar aangekomen, overzie ik een wijngaard met alle wijnranken in symmetrische rijen aangeplant, als soldaten in het gelid. M’n voorlopig oordeel: de eigenaar van dit domein heeft ze op een rijtje. Een conclusie die ik enkele stappen dichterbij de wijngaard haastig moet intrekken. Ik hoor muziek in de wijngaard, melodieuze muziek, een symfonie van Mozart? Nu begon ik me af te vragen of er bij mij een snaartje los zit.

Eenmaal in de wijngaard zie ik dat het wel 100 BOSE-boxen zijn die deze klassieke klanken over de wijnranken laten klateren. Ik sta als betoverd door dit magisch tafereel, welke betovering wordt verbroken door de komst van Don Cignozzi, eigenaar van dit paradijs.

Vol passie legt hij uit dat zijn wijn beter smaakt door de muziek van Mozart. Hij had gehoord van vroegere experimenten die het verband tussen muziek en plantengroei hadden aangetoond en wilde dit graag op wijnstokken uitproberen. Als voormalig advocaat pakte hij dit grondig aan en is met hulp van de Universiteit van Florence en Pisa en gesponsord door BOSE de ranken in één wijngaard gaan verwennen met muziektherapie van Mozart.

De geluidsgolven van Mozarts melodieën blijken na onderzoek dezelfde trillingsfrequentie te hebben als geluiden uit de natuur, de juiste frequentie waar planten in goede harmonie op mee resoneren. Deze opgewekte en levendige deuntjes zorgen voor gezonde en blije wijnstokken die sneller groeien, waarvan de vruchten rijper en aromatischer zijn.

De wijn geperst uit deze dolblije druiven heeft hij als ode aan Mozart en zijn beroemde opera ‘Die Zauberflöte’ gedoopt tot ‘Il Flauto Magico’. En terecht, want eenmaal geproefd van deze vloeibare vrucht ben je als betoverd. In de ban van deze wijn trek je je creditcard en zo plukt deze gewiekste Don de vruchten van Mozarts magistrale meesterwerk.

Kom je binnenkort de ‘toverdrank’ die bij mooR op de kaart staat proeven?

De Lind 47a, Oisterwijk | 013 - 523 00 06 | info@mooR-oisterwijk.nl | www.mooR-oisterwijk.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS

mooR: Wining en Dining
mooR: Wining en Dining
Oisterwijk Bruist


’t Stationneke
’t Stationneke
Oisterwijk Bruist

De Nacht
De Nacht
Oisterwijk Bruist

Gratis Body & Mind Guide
Gratis Body & Mind Guide
Oisterwijk Bruist


mooR: Wining en Dining
mooR: Wining en Dining
Oisterwijk Bruist

Spiegeltje,  spiegeltje…
Spiegeltje, spiegeltje…
Oisterwijk BruistmooR: Wining en Dining
mooR: Wining en Dining
Oisterwijk Bruist

Acne
Acne
Oisterwijk BruistAl een feestdagengevoel?!
Al een feestdagengevoel?!
Oisterwijk Bruist


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10906 - Proeflokaal 't Gelagh