bruisende zaken

Horecapersoneel gezocht én gevonden!

Horecapersoneel gezocht én gevonden!

31-08-2018

Dick van Ostaden is geboren en getogen in de horeca. In april 1994 opende hij zijn eigen zaak in Oisterwijk; het sfeervolle Boshuys Hermitage. In de loop der jaren groeide dit uit tot een van de beste terrassen van Nederland. Bijna 25 jaar later is het tijd voor een nieuwe uitdaging.

Ik heb van mijn frustratie mijn werk gemaakt

Op 12 augustus namen Dick en zijn gezin officieel afscheid van Boshuys Hermitage. Sinds 15 augustus zijn Erwin en Marloe van Gijzen de kersverse eigenaren

Het idee Twee jaar geleden kampte Dick in Boshuys Hermitage met een nijpend tekort aan personeel. “In Nederland kon ik niemand vinden. Daar ben ik creatief mee omgegaan; ik ging in Spanje op zoek naar een gediplomeerde kok en die heb ik hier ook gevonden. Sinds vorig jaar staan er vier Spaanse koks in de keuken. Op een gegeven moment hielp ik ook andere restaurants en hotels die worstelden met hetzelfde probleem. Zo ontstond het bemiddelingsbedrijf Koks Uit Spanje.” Een schot in de roos Dit bleek een schot in de roos. “De behoefte aan horecapersoneel is enorm en die zal de komende tijd alleen maar groter worden. Aan de ene kant trekt de economie aan, aan de andere kant daalt de instroom op vmbo opleidingen al jaren. Dit resulteert nu al in een jaarlijks tekort van circa 45.000 mensen.” Internationaal platform Dick richt zich voortaan helemaal op Koks Uit Spanje. “Vanaf deze maand heeft het de vorm van een internationaal platform waar vraag en aanbod elkaar weten te vinden

Kandidaten uit alle Europese landen kunnen op de website www.koksuitspanje.nl hun CV achterlaten. Ondernemers - actief op elk niveau - kunnen een advertentie plaatsen. Zij betalen 499 euro per jaar voor een abonnement, waarmee zij toegang krijgen tot ons bestand. Zien ze een geschikt CV, dan kunnen ze bij ons de NAW gegevens opvragen om direct contact te leggen met de betreffende kandidaat. Dit is echt de toekomst!”

06-51505704 | koksuitspanje@gmail.com | www.koksuitspanje.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS


In een lijstje...
In een lijstje...
Oisterwijk Bruist




SEC
SEC
Oisterwijk Bruist

Matteo Ambachtelijk IJs
Matteo Ambachtelijk IJs
Oisterwijk Bruist

Zout & Citroen
Zout & Citroen
Oisterwijk Bruist

De jongens van Zand & Klei
De jongens van Zand & Klei
Oisterwijk Bruist

restaurant Chocolat
restaurant Chocolat
Oisterwijk Bruist

Spiegeltje,  spiegeltje…
Spiegeltje, spiegeltje…
Oisterwijk Bruist

Ontharen met laser
Ontharen met laser
Oisterwijk Bruist






EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


04737 - Huidzorg Unique