bruisende zaken

Wijn en meeR: Wijntrends in 2019.

Wijn en meeR: Wijntrends in 2019.

01-01-2019

Per jaar komen er steeds meer nieuwe soorten wijn erbij over de gehele wereld, er worden steeds meer druivensoorten gekweekt en doorontwikkeld, het is bijna niet meer bij te houden welke verschillende druiven bij elkaar worden gezet om te kijken wat voor iets moois hieruit kan komen.

Ons mooie kikkerlandje is een redelijke afnemer op het gebied van wijn, waar men 10 jaar geleden 7,5 liter per jaar per persoon dronk, is het hedendaags zo dat de gemiddelde consument 15 liter per jaar wegdrinkt.., dit staat in een schril contrast wat de Amerikanen wegdrinken: 32 liter per persoon (per hoofd van de bevolking)! Volgens vele vakbladen die er off
- en online te vinden zijn, gaan de volgende zaken steeds belangrijker worden op het gebied van wijn, in ieder geval voor het jaar 2019.

1 Alcoholvrije wijnen gaan meer en meer gevraagd worden. Het betreft hier de wijnen die op dezelfde manier gemaakt worden. Alleen het gistingsproces wordt eerder stopgezet, zodat de suiker niet meer om kan worden gezet naar alcohol. Je krijgt dus dezelfde smaak van wijn zonder de BODY van alcohol. Kijk goed naar het grote huis Torres uit Noord-Spanje, zij lopen vooruit met een nieuwe technologie: alcohol kapot koken tijdens het proces, waardoor je wel een smaak krijgt alsof je wijn aan het drinken bent.

2 She is back… De grande dame van de Druiven… Chardonnay.

Het is weer ok om deze wijn te bestellen en het liefst weer met dik/vet/hout.. denk aan Meursault/st-Aubin, etc.. I Like… 3 De opkomst van de Chinese wijnmarkt lijkt niet te stuiten, vele van de wijnkenners zegen dat de wijn nu nog niet top is maar alle seinen staan op groen voor deze wijn… we zijn benieuwd!! 4 2019 gaat het jaar worden van nieuwe soorten flessen, wijn hoeft niet meer standaard in de Bordeaux of Bourgogne-flessen te worden gegoten, let maar eens op de Elzas dit jaar/volgend jaar.. zij gaan een revolutie ontketenen… 5 Uiteindelijk is het volgende van groot belang: Je vindt een wijn lekker of niet, probeer daarom zoveel mogelijk verschillende wijnsoorten om tot je favoriete smaak te komen! Dat is een trend die nooit gaat veranderen! Ik zeg: Tot het volgende glas en PROOST. Het leven is te kort om slechte wijn te drinken.

De Lind 47a, Oisterwijk | 013 - 523 00 06 | info@mooR-oisterwijk.nl | www.mooR-oisterwijk.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND

Oisterwijk Bruist
Klik om het magazine te lezen


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).