bruisende zaken

Weer met zin naar school!

Weer met zin naar school!

01-09-2020

Linda Limpens werkt al jaren met plezier op een peuterspeelzaal. Tijdens gesprekken met ouders hoorde ze dat veel kinderen uiteindelijk vastliepen in het onderwijs. “Als leidster binnen de peuterspeelzaal zag ik diezelfde kinderen als bruisende, slimme geesten die de wereld wel aan konden. Ik wilde hen op een of andere manier verder helpen. Dat kan ik nu als kindercoach met behulp van Kernvisie methode.”

“Je kind weer in zijn kracht zetten”

“Mijn eigen dochter heeft net als zoveel andere kinderen een sterk beeldend, gevoelsmatig denkvermogen. Het huidige onderwijs is daar helaas nog niet op ingesteld, dat is juist veelal rationeel en auditief van karakter. Daardoor kan het gebeuren dat deze kinderen ten onrechte het label ADD, ADHD of dyslexie krijgen. Dankzij Kernvisie methode is mijn dochter enorm vooruitgegaan en ook in mijn praktijk zie ik dat het gewoon werkt.”

Kernvisie methode

“Vaak verloopt het automatiseren moeizaam bij beelddenkers. In essentie is echter ieder kind in staat foute informatie uit het hoofd te verwijderen en het goede ervoor in de plaats te zetten. Dit is een aspect binnen het neuro-linguïstisch programmeren. Met Kernvisie methode reik ik kinderen op deze manier nieuwe leergereedschappen aan. Ze hebben zelf de regie over hoe zij deze in hun hoofd zetten. Vervolgens kunnen ze deze inzetten in de klas zodat het leerproces net wat makkelijker verloopt. Met als doel hen in hun kracht te zetten en hun talenten verder te ontwikkelen.”

We doen het samen

“Een traject bestaat uit gemiddeld zes tot tien sessies, die om de drie weken plaatsvinden. Daarbuiten is het de bedoeling dat ouders dagelijks een kwartiertje aan de slag gaan met hun kind. Het is fijn dat je over het algemeen tijdens de eerste sessie al resultaten ziet. Kinderen ervaren zo dat ze het wel degelijk kunnen, dat motiveert om vooral door te gaan.”

Summerschool

Tot eind september is het mogelijk deel te nemen aan de Summerschool, een verkort maat-werktraject van vier online sessies. “Hiermee geef je een boost aan je kind zodat hij of zij in het nieuwe schooljaar weer vliegend van start kan!”

Eigenaar: Linda Limpens | 06-38675130 | info@pluimpjekindercoaching.nl | www.pluimpjekindercoaching.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).