Bruisende Zaken

Langer zelfstandig wonen in Rotterdam door huishoudelijke hulp

Langer zelfstandig wonen in Rotterdam door huishoudelijke hulp

27-06-2022

Het is een grote wens van vele mensen op leeftijd om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen wonen. Niets voelt zo fijn als je eigen huis, maar dan moet het wel mogelijk zijn om hier te kunnen blijven wonen. Niet alleen op basis van iemand gezondheid, maar ook wat betreft het voor jezelf en je woning te kunnen zorgen. Wanneer iemand niet meer fysiek in staat is om een woning te onderhouden, is zelfstandig blijven wonen een lastig verhaal. Zo zijn er ook in Rotterdam veel gevallen van mensen die graag zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen, waarbij een hulp in de huishouding uitkomst kan bieden.

Huishoudelijke hulp

Een huishoudelijke hulp kan van grote waarde zijn voor iemand die niet meer in staat is om het eigen huis te onderhouden. Gelukkig zijn er in Rotterdam mogelijkheden om een huishoudelijke ondersteuning te nemen als dat er voor zorgt dat iemand langer zelfstandig kan blijven wonen. Een huishoudelijke hulp helpt bij verschillende dingen in het huis. Het schoonmaken van de badkamer, het opruimen van alles in de woning of het dagelijkse onderhoud op andere plekken in het huis. Iemand die bijvoorbeeld slecht ter been is of door een aandoening moeilijk kan bewegen, is hier enorm bij geholpen. Bij een zorgindicatie kan er contact worden opgenomen met een huishoudelijke hulp Rotterdam, die op een aantal momenten komt helpen in huis. 

Persoonlijk contact en fijne werkwijze

Als er iemand in huis komt om huishoudelijke ondersteuning te bieden, dan is dat vaak meer dan alleen een hulp in huis. Het is ook een luisterend oor, iemand over de vloer die met je praat en iemand die goed voor je is. Dat is waar men vaak ook behoefte aan heeft. Een huishoudelijke hulp zal dan ook vaak een plan met je maken, over hoe hij of zij te werk kan gaan. Wat zijn de persoonlijke voorkeuren, wat vind je belangrijk in de huishouding en hoe wil iemand bijvoorbeeld aangesproken worden? Kleine dingen om te bespreken die grootse impact kunnen hebben. Eventueel kan een familielid of mantelzorger helpen bij de kennismaking met de man of vrouw die huishoudelijke ondersteuning komt bieden, om zo een goede start te maken. Zo weet iedereen waar ze aan toe zijn en wat er van ze verwacht wordt, en dat is belangrijk om er voor te zorgen dat de persoon in huis op de juiste manier geholpen wordt. 

Zorgindicatie

In bepaalde gevallen is een zorgindicatie vanuit de gemeente nodig om bij verschillende instanties aanspraak te maken op huishoudelijke ondersteuning. Men kan contact opnemen met de gemeente als er vragen zijn over waarom er wel of geen zorgindicatie wordt afgegeven. Gelukkig is er ook particuliere hulp beschikbaar, waar men beroep op kan doen als er geen zorgindicatie is. Het belangrijkste is dat mensen geholpen worden. In veel gevallen is dat meer dan één persoon. Niet alleen de bewoner wordt er mee geholpen, ook de mensen die dag en nacht voor hun naaste klaarstaan, krijgen hiermee wat tijd om zelf wat rust te pakken. Voor iedereen een schot in de roos dus. 

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).