column

Stoppen met pleasen… Hoe dan?

Stoppen met pleasen… Hoe dan?

01-08-2022

Een vrouw (45 jaar) vertelt tijdens de intake dat ze altijd voor anderen klaar staat. Ze zorgt voor haar zieke moeder, helpt collega’s uit de brand en is thuis de spil van haar gezin. Het liefste maakt ze het iedereen naar de zin. Tegelijkertijd breekt het haar op. Ze snakt naar wat tijd voor zichzelf. Maar ze vindt het moeilijk om haar grenzen aan te geven.

Herken je dat? Je denkt altijd eerst aan een ander en dan pas aan jezelf. Als je een keer ‘nee’ zegt, dan voel je je schuldig. Het gevoel dat je van alles ‘moet’ overheerst. Je wilt anderen niet teleurstellen. Maar eigenlijk wil je ook wel eens aan jezelf denken.

Eigen keuzes maken Door de coaching ziet de vrouw in wat haar belemmert om voor zichzelf te kiezen. Ze wil graag aardig gevonden worden en is bang voor wat anderen denken als ze een keer ‘nee’ zegt. Ze leert om anders en bewuster keuzes te maken. Hierdoor lukt het om balans te vinden tussen rekening houden met anderen én met zichzelf.

Wil je ook dichter bij jezelf leren blijven? Neem dan contact met me op om te bespreken wat Praktijk ZiZ voor je kan betekenen.

Marjon Huijbregts – de Koning | marjon@praktijkziz.nl Vonkenwaard 7, Den Bosch | 06-24789689 www.praktijkziz.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).