bruisende zaken

De oorzaak van haaruitval door stress

De oorzaak van haaruitval door stress

01-11-2022

De oorzaak van haaruitval door stress heeft alles te maken met de aanmaak van cortisol. Cortisol zorgt voor een verhoogde productie van adrenaline, dat bij ophoping in de talgklieren weer voor een overproductie melkzuur zorgt.

Teveel melkzuur is op zijn beurt schadelijk voor je haren, waardoor haaruitval ontstaat. Stress ontstaat doordat je lichaam gevraagd wordt een inspanning te doen en hiervoor adrenaline aanmaakt. Als deze inspanning langere tijd aanhoudt is er sprake van stress. Gelukkig is haarverlies door stress in bijna alle gevallen slechts van tijdelijke duur. De kans dat stress je gehele hoofdhuid aantast is gelukkig erg klein.

Wat kun je doen tegen haaruitval door stress?


• Neem een hoofdhuidmassage of gebruik een massageborstel, dit stimuleert ook meteen de doorbloeding van je hoofdhuid
• Zorg dat je voldoende vitaminen binnenkrijgt
• Ontspan voldoende
• Slaap voldoende
• Beweeg voldoende
• Gebruik professionele producten voor de hoofdhuid

We vinden het heel belangrijk om eerst een persoonlijk adviesgesprek te doen zodat we de juiste look kunnen creëren wat past bij jou als persoon.

Maak nu een afspraak online

Vughterstraat 72, ’s-Hertogenbosch 06 83607768 www.glowhairstudio.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).