Opvallen? Adverteer in Bruist

column

Waarom mindfulness?

Waarom mindfulness?

01-12-2022

Mindfulness (ofwel opmerkzaamheid) leert je stil te staan, stil te zitten in de maalstroom van je dagelijks bestaan en je bewust te worden van wat er in het hier en nu gaande is. Bewuste aandacht voor ervaringen in lichaam en geest.

Je kunt altijd vrijblijvend contact met mij opnemen, om informatie vragen of een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek.

Door je bewust te worden ontstaat er ruimte en inzicht, wat een eerste stap is om de dingen anders te doen dan je ze altijd deed. Zo leer je uit je automatische patronen (met name die waar je ontevreden over bent) te stappen en bewust te reageren.

Je leert ook stil te staan bij je gedachten. Gedachten kunnen je onbewust veel onrust en stress bezorgen. Mindfulness helpt je om gedachten te zien voor wat ze zijn: mentale activiteiten, waar je niet persé iets mee hoeft.

Naast een praktisch technische training van de geest om in het hier en nu te komen/blijven, brengt mindfulness ook een levenshouding met zich mee: een levenshouding van aanvaarding en mildheid, van leven in het hier en nu zonder oordelen en zonder je druk te maken over wat geweest is en wat nog gaat komen. In de eerste plaats helpt het je om mild en zonder oordelen naar je eigen ervaringen te kijken, jezelf toe te staan te denken wat je denkt en voelen wat je voelt. Jezelf toestaan te accepteren zoals je bent en van jezelf te houden zoals je bent.

Mijn naam is Martha Pastink. In januari 2017 ben ik gestart met de MindfulnessPraktijk Zutphen. Inmiddels heb ik vele groeps- en individuele trainingen mindfulness mogen geven en prijs ik mijzelf gelukkig dat ik dit in mijn werk heb kunnen integreren.

Ik ben oprecht geïnteresseerd, enthousiast, betrokken, authentiek en ook nuchter en praktisch.

Je bent van harte welkom in mijn praktijk!

06-19354689 info@mindfulnesspraktijk-zutphen.nl www.mindfulnesspraktijk-zutphen.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).