bruisende zaken

De leukste fietsroutes voor tijdens de vakantie

De leukste fietsroutes voor tijdens de vakantie

01-11-2023

Hebben jij en je gezin binnenkort vakantie? Dan is het iedere keer vaak weer een enorme uitdaging om de dagen vol te kunnen krijgen. Nu zal dat met een weekje herfstvakantie nog wel meevallen, maar 6 weken zomervakantie is een grotere uitdaging. Gelukkig zijn er in ons land voldoende leuke dingen te bedenken die je zowel alleen, met je partner of het hele gezin kunt doen.

Fietsen is daar natuurlijk een van. Het voordeel is, dat Nederland relatief klein is en je vaak binnen een straal van enkele tientallen kilometers al de mooiste fietsroutes kunt vinden, die niet alleen leuk zijn voor de ouders, maar natuurlijk ook voor de kids. Wil jij tijdens de vakantie nou eens gezellig gaan fietsen met z’n allen, dan zijn deze fietsroutes een absolute aanrader.

Neem de elektrische fietsen mee

Fietsen zonder fiets is een lastige, maar de keuze tussen een normale fiets of een e-bike is natuurlijk wel een belangrijke. Heb je nu (nog) geen fiets, maar loop je al wel een tijdje met het idee er een aan te schaffen, dan is het wel belangrijk hier goed de tijd voor te nemen. Het kopen van een elektrische fiets is namelijk niet iets wat je regelmatig doet, waardoor het belangrijk is dat je weet wat je zoekt. Kies daarom allereerst voor een betrouwbare partij en vergelijk er meerdere met elkaar. Daarnaast is het maken van een uitgebreide proefrit ook een must, zodat je zeker weet of de fiets aan je wensen voldoet. Amslod is daarom de perfecte partij om verschillende elektrische fietsen voor dames en heren te kunnen proberen, zonder dat je meteen ergens aan vast zit. 

Fietsen door de natuur

Nederland staat bekend om zijn schitterende natuur en dat komt helemaal tot zijn recht tijdens een fietstocht. Een van de absolute hoogtepunten is het Nationaal Park Veluwe. Hier vind je uitgestrekte bossen, glooiende heidevelden en indrukwekkende stuifzandgebieden. Daarnaast bestaat ook nog eens de kans dat je verschillende dieren tegenkomt, iets wat vooral voor de kinderen natuurlijk ontzettend leuk is. Uiteraard zijn er naast deze fietsroutes nog veel meer fietsroutes die je door de natuur leiden, maar is het wel afhankelijk van de plaats waar je woont en ook de mogelijkheden die je hebt om je fiets op een fietsendrager mee te kunnen nemen. Vooral met jonge kinderen is het verstandiger om gewoon lekker een route in de buurt te pakken, zodat jullie ook nog een keer thuis zijn.

Stadjes en dorpjes

De natuur is prachtig, maar af en toe iets kunnen zien is ook leuk. Helemaal wanneer je met z’n tweeën bent of als de kinderen al wat ouder zijn, is het ook leuk om langs verschillende kleine dorpjes te fietsen. Vaak is hier van alles te zien als het gaat om architectuur en een stukje geschiedenis dat ons land kent. Het leuke aan ons land, is dat er ook bij jou in de buurt altijd wel een aantal leuke dorpjes zijn, die meer dan de moeite waard zijn om naartoe te fietsen. Uiteraard is het wel belangrijk om vooraf ook even te kijken of er een gelegenheid is om ergens te kunnen gaan zitten voor een hapje en een drankje, zodat jullie de tocht weer vol nieuwe energie kunnen vervolgen samen.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).