column

Je kunt altijd opnieuw beginnen!

Je kunt altijd opnieuw beginnen!

01-01-2024

We weten allemaal dat goede voornemens meestal niet werken. Toch maken we collectief, ieder jaar weer nieuwe lijstjes.

Goede voornemens gaan meestal over gewoontes die we graag willen veranderen, zoals minder eten, meer bewegen, stoppen met roken. Maar… de kans is groot dat we na een paar dagen of weken weer terugvallen in onze ‘oude’ levensstijl. Zo eenvoudig is het nog niet om gewoontes te veranderen.

In een mindfulnesstraining gaat het ook over veranderen van gewoontes. Dat kan gaan over minder eten of meer sporten, maar gaat vooral over gewoontes die stress opleveren, waar je last van hebt. Vaak zijn dit ingesleten patronen die tot een automatische reactie zijn geworden. Zo kun je je bijvoorbeeld gauw druk maken over dingen die gebeuren, gaan piekeren of in een emotionele reactie schieten.

Veranderen van gewoontes is niet een knop omdraaien. Het begint met je meer bewust te worden van deze patronen, ze te herkennen en er bij stil te staan. Die aandacht schept ruimte om anders te reageren, minder automatisch en meer overwogen.

Veranderen is een kwestie van tijd en aandacht én van vriendelijk zijn voor jezelf als je in je automatische reacties schiet. En… je kunt altijd opnieuw beginnen; ieder moment is een nieuw moment!!!

Mijn naam is Martha Pastink. In 2017 ben ik gestart met de MindfulnessPraktijk Zutphen. Mijn werkervaring ligt in de Jeugdhulpverlening en in de GGZ en heeft altijd in het teken gestaan van werken met gezinnen en families. Daarnaast ben ik in 2009 gestart met het geven van mindfulness. De combinatie van relaties en mindfulness vind je ook terug in mijn praktijk. Op beide gebieden ben ik gekwalificeerd en ervaren. Ik ben oprecht geïnteresseerd, enthousiast, betrokken en ook nuchter en praktisch. Je bent van harte welkom in mijn praktijk!

06-19354689 info@mindfulnesspraktijk-zutphen.nl www.mindfulnesspraktijk-zutphen.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).