bruisende zaken

In het volste vertrouwen

In het volste vertrouwen

01-06-2024

Discriminatie, pesten en seksueel grensoverschrijdend gedrag zijn helaas veelvoorkomende problemen binnen organisaties, zowel in het bedrijfsleven als in de publieke sector. Het is van essentieel belang dat organisaties een vertrouwenspersoon hebben waar werknemers terechtkunnen.

Ben je manager of directeur binnen een organisatie en wil jij weten wat een externe vertrouwenspersoon voor jouw onderneming kan betekenen? Maak dan nu een afspraak met Rinske Bos voor een gratis intakegesprek: 06-12216873.

Volgens Rinske Bos van BOIS Dienstverlening ontbreekt dit helaas nog vaak. De organisatie, die zich richt op bewindvoering en zorgbegeleiding, benadrukt het belang van een onafhankelijke vertrouwenspersoon, vooral voor organisaties met meer dan vijftig medewerkers, zoals wettelijk vereist. Een externe vertrouwenspersoon heeft geen belangenconflict en maakt het voor werknemers makkelijker om klachten te melden.

Rinske, tevens extern vertrouwenspersoon, biedt een luisterend oor en adviseert over mogelijke stappen, variërend van gesprekken met collega’s tot meldingen bij ernstige strafbare feiten. Ze benadrukt dat vertrouwelijk-heid gewaarborgd is, behalve bij strafbare feiten waarbij de politie moet worden ingeschakeld. Een open gesprek kan opluchting bieden, en zowel werknemer als organisatie kunnen baat hebben bij dergelijke interventies.

BOIS Dienstverlening | Rinske Bos | Zutphen | 06-12216873 | ricybole@hotmail.com

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).