Bruist Wonen

Je huis en tuin kidsproof

Je huis en tuin kidsproof

29-06-2018

De kans is groot dat je kinderen al aan het aftellen zijn: nog heel even en de zomervakantie begint. Een paar weken niet naar school, maar heerlijk thuis zijn en misschien zelfs wel op vakantie.

HOUD BIJ HET INRICHTEN VAN JE TUIN OF HUIS DE VEILIGHEID ALTIJD IN JE ACHTERHOOFD

Voor kids die thuisblijven is het wel zo fijn als er dan ook in en om het huis genoeg voor ze te doen valt. Een kindvriendelijk interieur en tuin zijn dan ook eigenlijk een must. Uitgangspunt voor een kindvriendelijke woonomgeving is dat iedereen er plezier aan moet kunnen beleven, dus niet alleen jijzelf, maar zeker ook je kids. Voor je tuin kom je dan al snel uit op een schommel of trampoline, mocht je daar ruimte voor hebben. Leuk voor kids van alle leeftijden, maar houd ook hun veiligheid in je achterhoofd. Een stenen ondergrond is hiervoor eigenlijk een ‘no go’. Kies liever voor gras of voor speciale rubbertegels. Gras is trouwens sowieso een aanrader wanneer je kinderen hebt. Ideaal immers om op te spelen.

Lekker chillen.

Nog een tip voor een kindvriendelijke tuin: geef je kids een eigen stukje tuin waar ze zelf zorg voor moeten dragen. En wat dacht je van een gezellig ‘loungehoekje’ met kussens en misschien een klein tafeltje? Een superplek om te chillen met vriendjes en vriendinnetjes. Hoewel het zomer is, krijgen we in Nederland ook deze maand ongetwijfeld wel weer één of meerdere regenachtige dagen. Dan is het natuurlijk wel zo leuk als je huis ook binnen kindvriendelijk is. Dus een (eigen) tafel waaraan ze spelletjes kunnen doen, wat kussens die ook op de grond mogen en genoeg opbergruimte om al hun knutselspulletjes kwijt te kunnen. Geef je kids als het kan zelfs een eigen kastje of wellicht een eigen schap of la in de ‘gewone’ kast, dan voelen ze zich ook al sneller zelf verantwoordelijk voor hun spullen.

Kindveilig.

Binnenshuis is naast kindvriendelijkheid ook kindveiligheid een belangrijk gegeven. Zijn je kids nog jong, probeer dan de hoeveelheid scherpe hoeken zoveel mogelijk te beperken - een ronde tafel kan ook heel leuk zijn - beveilig de stopcontacten en kies waar mogelijk voor zachte materialen; die zorgen meteen voor een knus sfeertje. Dus iedereen blij!

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND

Zutphen Bruist
Klik om het magazine te lezen


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).