bruisende zaken

Leren omgaan  	   met je emoties…

Leren omgaan met je emoties…

01-10-2019

Hoewel we maar 24 uur per dag hebben, staan er dagelijks meer dan honderd klusjes op ons to-do-lijstje. Van persoonlijke en professionele taken tot aan kleine klusjes die zo gedaan zijn, maar vooral veel in aantal.

Terwijl we proberen zoveel mogelijk te doen op een dag, neemt onze emotionele gezondheid gestaag af. We verliezen het contact met onze emoties. Als gevolg daarvan sluiten we onze gevoelens op. Uitputting maakt plaats voor negatieve emoties, die ons kunnen isoleren van onszelf en onze geliefden.

Wil jij je hoofd rustiger maken en emotionele stress wat meer loslaten? De sleutel hiervoor ligt in het bewust worden van je buikademhaling. Neem dagelijks de tijd om contact te maken met je ademhaling. Dit heeft vaak een verrassend effect op je hart en immuunsysteem.

Word je bewust van je buikademhaling

1. Ga op je rug liggen op een vlakke ondergrond en buig je knieën. Laat je hoofd rusten op een kussen. Je kunt ook een kussen onder je knieën leggen ter ondersteuning.

2. Plaats een hand op je borstkast en de andere hand op je buik, net onder je ribbenkast.

3. Adem langzaam in door je neus en voel je maag tegen je hand drukken terwijl de lucht het diepste punt in je longen vult. Houd je borstkas zo stil mogelijk.

4. Adem uit door je lippen, terwijl je je buikspieren aanspant en laat ze rustig naar binnen vallen. Probeer deze oefening dagelijks voor 5 tot 10 minuten en merk op hoe je je voelt.

Je kunt deze buik-ademhalingen ook in een stoel oefenen. Houd hierbij je knieën gebogen en je schouders, hoofd en nek zo ontspannen mogelijk.

Misschien is het in het begin moeilijk om door je buik te ademen, vooral als je nog niet eerder bewuste buikademhalingen hebt geprobeerd. Maak je geen zorgen: je middenrif wordt met de tijd sterker.

Trauma Sensitive Yoga Nederland Haarlem/Amsterdam 06-11485057 info@traumasensitiveyoganederland.com www.traumasensitiveyoganederland.com

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).