bruisende zaken

Weer helemaal fit dankzij Zession Powerwalk!

Weer helemaal fit dankzij Zession Powerwalk!

01-10-2019

Als Cambridge Weigh Plan consulent begeleidt Roos Zantkuyl inwoners van Haarlem e.o. al jaren in het bereiken van hun ideale gewicht. Met behulp van het Onwards programma kan ze je tevens helpen om weer in balans te komen, ook als je niet wilt afvallen. Sinds januari jl. is ze bovendien Zession Powerwalk-trainer. Daarmee heeft ze alles in huis om te zorgen dat je weer beter in je vel komt te zitten, zowel fysiek als mentaal.

Fit, fun and in shape

Roos is de enige Zession trainer in Haarlem e.o. “Ik ben dit gaan doen omdat ik het stukje beweging nog miste in mijn afslankpraktijk”, vertelt Roos enthousiast. “Ik heb zelf ervaren wat powerwalking voor je kan doen, dit wilde ik met meer mensen delen.”

Wat is powerwalking?

“Bij powerwalking loop je in een pittig tempo, circa 6-7 km per uur. Door de specifieke armbeweging zet je extra kracht. Tijdens het lopen doen we tempowisselingen en tussendoor voeren we spierversterkende oefeningen en rek-/strekoefeningen uit. Dit alles zorgt ervoor dat je meer vet gaat verbranden, spieren opbouwt en uiteindelijk beter in shape komt.”

Voor iedereen

“Uit testen is gebleken dat je met powerwalking evenveel calorieën verbrandt als met hardlopen in een normaal tempo. Het is echter minder blessuregevoelig dan hardlopen omdat je op een natuurlijke manier beweegt, met weinig weerstand. Daarom is het geschikt voor jong en oud, ook als je overgewicht of weinig conditie hebt. Iedereen kan het!”

Ook gewoon gezellig

“We lopen in kleine groepjes van 6 tot 10 personen. Je werkt aan je gezondheid en tegelijkertijd heb je plezier met elkaar en geniet je van de mooie natuur om je heen. Daardoor houd je het makkelijk vol. Powerwalking verandert je manier van leven. Je bouwt razendsnel conditie op, valt af, krijgt een gezonder, sterker hart en het helpt diabetes type 2 te verlagen. Daarnaast is het ook nog eens een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Al met al dus een uiterst effectieve manier om je gezondheid, humeur en geest een flinke positieve boost te geven.”

Cambridge Weight Plan consulent, Onwards coach en Zession powerwalk trainer Roos Zantkuyl Voorzorgstraat 57, Haarlem 06-11741548 zessionpowerwalkhaarlem@hotmail.com

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).