column

Letselschade  en dader onbekend

Letselschade en dader onbekend

01-11-2019

Het is verschrikkelijk om een verkeersongeval mee te maken. Maar wat nu als ook nog eens niet bekend is wie de dader is? Dagelijks lopen in Nederland drie mensen lichamelijk letsel op door ongelukken, waarbij de dader met zijn motorvoertuig doorrijdt. Dat maakt het probleem van het slachtoffer nog groter: waar kan hij nu terecht voor vergoeding van zijn schade?

Wij kunnen u bijstaan als u door een ongeval letsel hebt opgelopen, óók als de dader onbekend is. Neem vrijblijvend contact met ons op als u juridische hulp nodig hebt.

Doorrijden na het veroorzaken van een aanrijding is strafbaar volgens de wet. Het is verboden de plaats van het ongeval te verlaten als je schade of letsel hebt veroorzaakt, zonder dat je je gegevens hebt achtergelaten.

Maar als de dader onbekend is, blijft u dan met de schade zitten? Gelukkig is er dan het Waarborgfonds Motorverkeer. Dit fonds is opgericht om slachtoffers te beschermen tegen motorvoertuigen die doorrijden na een ongeluk.

Ook is het fonds er voor slachtoffers die worden aangereden door een onverzekerd, of gestolen motorvoertuig. Het fonds vergoedt in beginsel alle schade. Naast schadevergoeding wegens lichamelijk letsel kan ook schade aan het eigen voertuig en andere beschadigde spullen worden vergoed. Het fonds functioneert dus als een soort vangnet voor dit soort gevallen. Wel moet het slachtoffer binnen veertien dagen na het ongeluk aangifte doen bij de politie.

Kleine Houtweg 113 Haarlem | 023-8200690 info@vanww.nl | www.vanww.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).