column

Bedrijfsongevallen

Bedrijfsongevallen

01-01-2020

Als u tijdens de uitvoering van uw werkzaamheden schade oploopt, bijvoorbeeld omdat u van een stellage valt of vanwege een defecte machine, wordt gesproken van een bedrijfsongeval. Uw werkgever is hiervoor bijna altijd aansprakelijk, ook als u zelf onoplettend bent geweest. Uw werkgever heeft namelijk een ‘zorgplicht’: hij moet ervoor zorgen dat uw werkplek veilig is.

Wij informeren u graag verder tijdens een vrijblijvend en gratis intakegesprek bij ons op kantoor.

Uw werkgever moet dus aantonen dat er voldoende veiligheidsmaatregelen zijn genomen, er voldoende veiligheidsinstructies zijn gegeven en er genoeg controle op naleving van die instructies is geweest. Ook wanneer een ongeval niet op de werkplek is gebeurd, maar bijv. tijdens een pauze of woon-werkverkeer kan het gaan om een bedrijfsongeval. De zorgplicht van de werkgever is ook van toepassing bij uitzendkrachten, vrijwilligers en stagiairs.

Overigens hoeft u zich geen zorgen te maken over de relatie met uw werkgever – meestal is hij voor aansprakelijkheid gewoon verzekerd. De contacten zullen dan verder lopen via de aansprakelijke verzekeraar van uw werkgever.

Hebt u dermate letsel opgelopen dat u niet meer in staat bent uw werk bij uw huidige werkgever uit te voeren, dan kan te zijner tijd een arbeidsdeskundige worden ingeschakeld om de mogelijkheden van aangepast werk te onderzoeken of eventueel ander werk elders. Ook het UWV zal in dat geval betrokken zijn.

Kleine Houtweg 113 Haarlem | 023-8200690 info@vanww.nl | www.vanww.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11032	Juniper - Therapie en begeleiding bij eetstoornissen