column

Veerkracht

Veerkracht

01-02-2020

Wanneer er een crisissituatie in je leven is ontstaan sta je voor een grote uitdaging: beslissingen nemen die je uit de crisis halen.

“Plezier is de eenvoudigste vorm van Dankbaarheid” K.Barth

Het gaat eigenlijk niet om de situatie op zich, niet om de oorzaak. Waar het om draait is de manier waarop je ermee om kunt gaan. Wat voor de één een grote ramp is, is voor de ander niets meer dan een klein probleem. Dit verschil heeft te maken met iemands veerkracht: het tot je beschikking hebben van verschillende oplossingen en strategieën die je uit de crisis kunnen leiden. Veerkracht is voor een groot deel aan te leren. Het gaat om vaardigheden, kennis en bewustwording.

Een van die vaardigheden is Levensvreugde, een gevoel van algemene tevredenheid over het leven, een aangenaam gevoel. Levensvreugde geeft ons kracht, hoop en motivatie, én het is te trainen als je dat wilt.

Waar denk jij aan bij levensvreugde? Sneeuwt die soms een beetje onder omdat je er niet zo vaak bewust over nadenkt? Zou je het graag meer willen hebben? Hoe doe je dat? Pak elke dag een moment van bezinning waar jouw gevoel van levensvreugde in zit. Op een bewuste manier stilstaan bij het leven. Je realiseren dat er ups en downs in het leven zitten. Dat je brein van nature geneigd is om meer naar de downs te kijken, betekent dat je bewust met de ups bezig mag zijn. Door dit dagelijks te doen train je jezelf en ontwikkel je deze vaardigheid.

Zou het jou ook goed doen om bewuster met Veerkracht bezig te zijn?

Coachingspraktijk Dromen Durven Delen | Marjolein Schultheiss | dromendurvendelen@gmail.com | 06-14987372

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11032	Juniper - Therapie en begeleiding bij eetstoornissen