column

Lekker weer naar buiten in de lente!

Lekker weer naar buiten in de lente!

01-05-2020

Heerlijk, de lente is weer aan de gang. Wat een geweldige tijd is dit toch. De natte winter ben ik meer dan zat. Ik hoop dus ook op een lekkere, warme lente. Helaas kan en mag ik niet zo veel naar buiten als ik normaal zou doen in verband met het coronavirus, maar de huisdieren kunnen dat wel.

Wist je dat in 1 nestje katten broers, zussen, halfbroers en halfzussen kunnen zitten?

Een hond blijft heerlijk, omdat je er als baasje dan toch uit moet. Je moet natuurlijk wel rekening blijven houden met de 1,5 meter afstand tot andere mensen, maar je hebt elke dag een goed excuus om je neus buiten de deur te steken. Heerlijk! En als je maar vroeg genoeg onderweg gaat, kom je nog weinig mensen tegen en kun je gerust een lange wandeling maken.

Een kat gaat gewoon zijn eigen gang. Die houdt totaal geen rekening met het coronavirus. Veel katten zijn in de winter ook minder buiten geweest. Deze gaan nu massaal genieten van het mooie weer met als gevolg dat om de 10 meter een kat je pad kan kruisen. Vooral in de stad is de hoeveelheid kat per vierkante meter groot. Ideaal als je een krolse poes bent. Ik zou zeggen, kom maar op met die katers! Wist je dat een krolse poes zich meestal door meerdere katers laat dekken? Dus in een nestje kunnen broers en zussen zitten, maar ook halfbroers en halfzussen.

Niet gecastreerde katers hebben het vaak in de lente heel erg druk om krolse poezen te dekken. Ze kunnen het zo druk hebben dat ze geen tijd hebben om thuis te komen eten. Ze zwerven soms wel 20 kilometer van huis om een lekker vrouwtje te vinden die ze kunnen dekken. Ook moeten ze vaak vechten om een poes. Krolse katers zien er in de lente vaak erg slecht uit, zitten slecht in hun vacht, onder de vlooien en teken, zeer mager en allemaal wondjes op hun hele lijf van het vechten. Wil je dat je kater meer bij huis blijft en minder vecht? Laat hem dan castreren.

Zijlweg 68 Haarlem 023 – 531 60 33 www.merelsdierenkliniek.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11032	Juniper - Therapie en begeleiding bij eetstoornissen