Adverteren werkt!

column

Terug aan het werk na corona

Terug aan het werk na corona

01-06-2020

Het coronavirus heeft de wereld op zijn kop gezet en ons in een diepe crisis gebracht. Tijdens het schrijven van dit stukje is Nederland nog in een intelligente lockdown. Veel mensen maken zich zorgen, niet alleen over het behoud van hun inkomen, maar ook over hun gezondheid.

Wilt u daarover meer weten, maak dan een afspraak voor een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek.

Hoe zal het zijn als we met zijn allen weer aan het werk gaan? Als ze hun collega’s weer tegenkomen op de werkvloer, hoe groot is het risico op besmetting dan? En als er klanten komen, hoe weten we waar ze vandaan komen en met wie ze in contact zijn geweest? Hoe kan bij terugkeer naar het werk de veiligheid dan gewaarborgd worden? Onze wetgever is duidelijk: van werkgevers wordt verwacht dat zij zich als een goed werkgever gedragen en de veiligheid van hun personeel het allerhoogste in het vaandel hebben staan. Zij moeten alles doen om te voorkomen dat hun mensen tijdens het uitoefenen van hun beroep ziek kunnen worden of letsel oplopen.

PROTOCOLLEN Er zijn inmiddels ook allerlei protocollen in de maak. Afhankelijk van de aard van de werkzaamheden moet in ieder geval worden nagedacht over het handhaven van de 1,5 meter op de werkvloer, bijvoorbeeld door te werken met plexiglas schermen, strepen op de vloer en het neerzetten van ontsmettingsmiddelen. Van de werkgever mag verwacht worden dat hij zorgt voor optimale hygiëne. Ook zal de werkgever op de naleving van de genomen maatregelen toezicht moeten houden. Doet de werkgever dit niet, wordt iemand blootgesteld aan onaanvaardbare risico’s en loopt deze gezondheidschade op, dan kan de werkgever daarvoor aansprakelijk worden gesteld. De werkgever moet vervolgens bewijzen dat hij zijn zorgplicht wel degelijk is nagekomen.

Wij noemen dit de omgekeerde bewijslast van de werkgever.

Kleine Houtweg 113 Haarlem | 023-8200690 info@vanww.nl | www.vanww.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).