column

Konijn met gas

Konijn met gas

01-01-2021

Een konijn moet de hele dag door eten. Als een konijn stopt met eten, dan kan het maagdarmkanaal snel stil komen te liggen. Het maagdarmkanaal van een konijn zit vol met bacteriën. De bacteriën vormen veel gassen. Als het maagdarmkanaal stil komt te liggen omdat een konijn niet eet, gaan de gassen in de buik ophopen. Doordat een konijn niet even lekker kan boeren zoals wij dat kunnen, kan dat gas er niet zomaar uit. Hierdoor kan je konijn ineens een erg dikke buik krijgen.

Is jouw konijn een goede eter?

De gassen in de maag en darmen kunnen gaan drukken op organen en bloedvaten waardoor het konijn zich erg beroerd gaat voelen. Een beroerd konijn kruipt in een hoekje en stopt met bewegen en wil nog minder gaan eten. Het niet bewegen van het konijn zorgt er voor dat de gassen nog sneller gevormd gaan worden met als gevolg dat hij/zij in een negatieve spiraal terecht komt. Een konijn dat stopt met eten kan hierdoor in zeer korte tijd komen te overlijden.

Heeft u een konijn dat stopt met eten of in een hoekje wegkruipt? Of hoort u ineens borrelen in de buik? Of heeft uw konijn ineens een hele snelle ademhaling? Wacht dan niet af, maar trek aan de bel bij je dierenarts. Eén dag aankijken kan al te laat zijn bij een konijn.

Zijlweg 68 Haarlem 023 – 531 60 33 www.merelsdierenkliniek.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11032	Juniper - Therapie en begeleiding bij eetstoornissen