Adverteren werkt!

bruisende zaken

Friet op z’n best

Friet op z’n best

01-05-2021

Remco Natzijl heeft een passie voor verse friet. Zijn Frietsteeg is inmiddels uitgegroeid tot een begrip in Amsterdam. Onlangs ging een langgekoesterde wens in vervulling; samen met zoon Sem opende hij een nieuwe zaak, Frederik Ambachtelijke Friet, in ‘hun’ dorp IJmuiden.

Kom vooral zelf eens proeven hoe lekker verse, ambachtelijke friet is!

 

“Het is geweldig om dit samen met mijn zoon te mogen doen”, vertelt Remco enthousiast. “Vanaf zijn tiende roept hij al dat hij ondernemer wil worden, dus hij heeft nu de kans om te ontdekken of dit is wat hij wil.”

Met liefde

“We zijn geen snackbar maar een frietzaak. Friet is daarmee onze focus. De friet is bij ons super vers, hij wordt dagelijks handmatig gesneden en twee keer per dag voorgebakken. Dat vraagt natuurlijk een zekere discipline van onze medewerkers; gelukkig hebben wij mensen gevonden die de friet met net zo veel liefde bereiden als wij zelf. Waar je de laatste jaren bovendien steeds vaker ziet dat friet een haast culinair karakter krijgt door het te serveren met allerlei exclusieve toppings, kiezen wij voor eenvoud. Als een frietje goed is, smaakt hij ook goed met alleen wat ketchup of mayonaise.”

Luxe uitstraling

De bedrijfsnaam verwijst toepasselijk naar Frederik van Pruisen, die in de zeventiende eeuw de aardappel in Europa introduceerde. De pracht en praal van de Gouden Eeuw komen terug in de luxe uitstraling van de zaak op het Kennemerplein. Deze is ingericht in de stijl van de jaren 30, met als huiskleuren donkerblauw en goud. “Mensen zijn vaak verrast als ze hier binnenlopen. Het oogt chique maar ons assortiment is dankzij de betaalbare prijzen voor iedereen te behappen.”

Ook voor de horeca

Toekomstplannen zijn er genoeg. “We zetten in op levering aan de horeca, deze ziet steeds vaker de meerwaarde in van een kwalitatief goed bijgerecht. Als het concept zich heeft bewezen, willen we het verder in de markt zetten, bijvoorbeeld via groothandels. Daarnaast hebben we de ambitie om Frederik Ambachtelijke Friet uit te rollen over de rest van het land. Voorlopig zijn we dan ook nog niet klaar!”

 

Vers, Ambachtelijk, eerlijk en puur natuur

Frederik Ambachtelijke Friet | Kennemerplein 21B, IJmuiden 0255-577565 | frederik-ijmuiden@ziggo.nl | www.frederikversefriet.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).