Adverteren werkt!

column

Lekker,  even naar het buitenland!

Lekker, even naar het buitenland!

01-06-2021

Nadat we een winter lang binnen hebben moet blijven, waar maar één persoon op bezoek mocht komen en we ‘s avonds helemaal de deur niet meer uit mochten, is, denk ik, iedereen wel toe aan verandering van omgeving. Hierdoor verwacht ik dat deze zomer mensen massaal naar het buitenland zullen gaan.

Bent u klaar voor vakantie naar het buitenland?

Aangezien er afgelopen jaar heel veel puppy’s zijn bijgekomen, zullen er ook veel honden in Nederland zijn die nog nooit met de eigenaar naar het buitenland zijn geweest. De eisen, die per land gesteld worden, kunnen verschillen. Het is altijd goed om die te controleren voor uw land van bestemming. Een aantal regels geldt voor elk land. Daarom deze regels nog even voor u op een rijtje: Uw hond heeft een EU-dierenpaspoort nodig. Uw hond moet gechipt zijn en deze chip moet met uw NAW-gegevens aangemeld zijn bij een databank. Uw hond moet ingeënt zijn tegen rabiës (hondsdolheid). Deze inenting moet minstens 21 dagen voor vertrek gegeven worden.

Een aantal landen willen ook dat uw hond ontwormd is. Dit dient bij uw dierenarts te gebeuren omdat die er voor moet tekenen in het paspoort.

Een website waar u goed alle regels per land kunt nalezen is www.licg.nl/invoereisen-per-land-europa/. Ik raad aan om op tijd deze site te bekijken, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Stel wel altijd de vraag aan uzelf voordat u uw hond meeneemt naar het buitenland, of u met deze vakantie de hond een plezier doet. Een hele dag in een omgeving zitten van 30-40 graden met een jas aan is voor de meeste honden niet een ideale omgeving om in te vertoeven.

Deze regels gelden overigens ook voor katten en fretten.

Zijlweg 68 Haarlem 023 – 531 60 33 www.merelsdierenkliniek.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).