Adverteren werkt!

column

Aansprakelijk voor een exploderende fles champagne?

Aansprakelijk voor een exploderende fles champagne?

01-11-2021

Producenten doen hun uiterste best om veilige producten aan te bieden. Helaas gaat er ook wel eens iets mis. In de media zien we regelmatig terugroepacties van supermarkten, bijvoorbeeld vanwege (mogelijke) besmetting met salmonella. Maar het gaat niet alleen verkeerd met producten in de supermarkt. Denk bijvoorbeeld ook aan lekkende borstimplantaten, batterijen die in de brand vliegen of auto’s die onderweg hun achterruit verliezen.

Iemand kan door zo’n product gewond raken. Neem bijvoorbeeld de zaak over een groep vrienden. Zij hadden iets te vieren en kochten een fles champagne. Op het moment dat zij de champagnefles wilden ontkurken, sprong de fles uit elkaar. De rondvliegende glassplinters kwamen in de onderarm van één van de vrienden terecht. Zij liep daardoor blijvend (zenuw)letsel op.

De wet kent een regeling voor ‘verkeerde’ producten, ook wel ‘gebrekkige’ producten. Deze regeling biedt jou als consument de mogelijkheid om (letsel)schade te verhalen. Je kan dan een claim neerleggen bij o.a. de producent. Wel moet je bewijzen dat het product niet goed werkte en niet voldeed aan de ‘normale’ verwachtingen. Dat is niet altijd eenvoudig.

In de zaak van de exploderende champagnefles vond de rechter dat de producenten de schade van het slachtoffer moesten vergoeden. Het slachtoffer hoefde volgens de rechter niet te verwachten dat de fles uit elkaar zou springen bij het ontkurken.

Meer weten? Heeft u letselschade opgelopen als gevolg van een verkeerd product? Neem gerust contact op en laat u adviseren door één van onze ervaren advocaten.

Kleine Houtweg 113 Haarlem | 023-8200690 info@vanww.nl | www.vanww.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).