Column

Belangrijk! Denk na over je afscheid!

Belangrijk! Denk na over je afscheid!

01-06-2023

Ik ben ervarings-deskundige, mijn man is in Coronatijd overleden. Als er geen beperkingen zouden zijn, had ik wel 150 mensen uit willen nodigen, maar dit mochten er maar 50 zijn. Helaas moet je dan keuzes maken.

Doordat er bij zijn uitvaart alleen naaste familie en vrienden waren, was zijn afscheid heel intiem en persoonlijk. Als ik nu zijn uitvaart over kon doen, zou ik het precies hetzelfde willen organiseren. Ankh Uitvaartzorg heeft mij hierin enorm gesteund. Ik heb zo’n goed gevoel overgehouden aan zijn uitvaart en dat helpt bij het verwerken in het rouwproces.

Waar een deur dicht gaat, gaat een raam open…….Door zijn overlijden ben ik hierover gaan nadenken en wilde ook in de uitvaartbranche gaan werken, want:
- Iedereen verdient een respectvol en mooie uitvaart ongeacht het budget
- Het is voor de nabestaanden belangrijk dat ze ontzorgd worden en een ‘goed’ gevoel overhouden aan het afscheid. Dat helpt bij de verwerking van het rouwproces.
- Luisteren en schakelen. Tijdens de gehele periode tot de dag van de uitvaart kan de familie nog wensen hebben, door 24/7 bereikbaar te zijn voor de familie, proberen we zoveel mogelijk deze wensen te vervullen. Wat wij ook erg belangrijk vinden is dat degene die het eerste gesprek bij de familie aangaat, het aanspreekpunt is en blijft tot en met de dag van uitvaart.

Nu hoor ik je denken, ‘dat is toch normaal?’ Inderdaad bij Ankh Uitvaartzorg wel, tenzij iemand door ziekte uitvalt. Maar bij grotere uitvaartorganisaties is het heel normaal dat er op dag van de uitvaart een andere uitvaartleider is. Het kan zelfs zo zijn dat degene die het regelgesprek doet voor de rest van de tijd geen aanspreekpunt meer is. Bij grotere organisaties kan je helaas geen voorkeur aangeven voor een uitvaartleider.

En daarom, wil ik je vragen: Wat zijn jouw wensen, wat zijn jouw voorkeuren.

Er is nooit een goed moment op hierover na te denken, maar het is wel heel belangrijk.

Afscheid nemen kan je maar 1x doen en ... ieder mens is uniek.

Ik wens je veel wijsheid toe. Mirjam Lucas.

Ankh Uitvaartzorg | Brigitte Otte | 06-22893080 | Mirjam Lucas | 06-22426018 | www.ankhuitvaartzorg.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11032	Juniper - Therapie en begeleiding bij eetstoornissen