column

Alles wat niet nodig is, is teveel

Alles wat niet nodig is, is teveel

01-08-2019

Hoe zou jouw leven eruit zien als je elke dag even op vakantie zou gaan? Zodat stress, vermoeidheid en onrust plaatsmaken voor rust, ruimte, balans en energie. Lijkt dat je wat? Dan zouden Zen en meditatie iets voor jou kunnen zijn.

Mediteren is niet moeilijk en veel heb je er niet voor nodig; een kussentje, een bankje of een stoel en een rustige plek. Daar zit je dan; alert, met een rechte rug en zo ontspannen mogelijk. Door je alleen te concentreren op je lichaam, komt er ruimte in je hoofd, zodat je je indrukken en emoties kunt verwerken. In het begin kost het je de nodige inspanning.

Maar juist door die inspanning kom je tot optimale ontspanning die zich doorzet in de rest van je leven. Om het positivieve effect van zenmeditatie te ervaren moet je het met regelmaat doen. En daar zit ‘m nou net de uitdaging.

Om het makkelijker te maken mediteren we daarom bij ZenPunt samen. Dat helpt om mindfulness te integreren in je leven en elke dag even op minivakantie te gaan.

Bij ZenPunt zijn er doorlopende groepen op maandag, dinsdag en woensdag. Tevens organiseren we 1 keer per jaar klankreizen en een lente en zomer retraite.

Kijk voor meer informatie over de programma's en de leraren op onze website.

Zie onze website voor aanmelding/ info lente & zomer retraite

Nieuwe Gracht 86 Haarlem | 06-48475451 | info@zenpunt.nl | www.zenpunt.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).