column

Hoe draag je de perfecte strand make-up?

Hoe draag je de perfecte strand make-up?

01-08-2019

Vergeet nooit je zonnebrandcrème. Echt, dit is het belangrijkste wat ik je ga vertellen. Voordat je überhaupt make-up op je gezicht doet, smeer je eerst je gezicht in met zonnebrandcrème of een (getinte) dagcrème met een SPF (sun protect factor). Geef het tenminste 20 minuten om in je huid te trekken. De crème moet volledig droog zijn voor voldoende effectiviteit.

 

De basis

Bij warm, vochtig weer gaat alles wat romig of vettig is - zoals foundation of concealer - bijna onmiddellijk vlekken. Het is daarom heel lastig om tijdens een dagje strand je foundation perfect egaal te houden. Persoonlijk kies ik bij warm weer altijd voor een getinte dagcrème met een SPF zodat ik gedurende de dag ook nog een paar keer kan smeren. Zo blijft mijn gezicht beschermd tegen de straling van de zon.

Elke make-up die je draagt moet de natuurlijke kleur van uw huid verbeteren. Kies geen glinster/ glitters, omdat deze er niet zo natuurlijk uitzien in de felle zon. Gebruik een bronzer op je oogleden en net boven je jukbeenderen. Je kunt ook een beetje op het voorhoofd en kin zetten.

Lippen en ogen

Gebruik waterproof producten. Met waterproof make-up kun je zwemmen en zweten zonder jezelf zorgen te maken over mascara strepen of gesmolten lipstick. Maak je ogen niet te zwaar op. Een simpele eyeliner en een mascara doen wonderen. Je maakt hiermee je ogen sprekender zonder dat je risico loopt op uitlopende oogschaduw.

Vermijd lipgloss, aan deze vette substantie blijft makkelijk zand plakken. Daarnaast voelt het heel vervelend als je lippen nat worden. Een long lasting matte lippenstift is een hele geschikte keuze. Deze lipsticks zijn er ook met een SPF. Zo zijn je lippen gelijk sunproof.
 

Na het zonnen

Na een dag in de zon zal je voorhoofd, jukbeen, kin en de brug van je neus vanzelfsprekend bruiner zijn geworden. Als je voldoende vaak hebt gesmeerd, ben je als het goed is niet verbrand.

Nadat je jouw gezicht op de juiste manier hebt gereinigd, geef je de huid een beetje hulp door een verzorgende, voedende nachtcrème aan te brengen. Ga je vanuit het strand gelijk door naar het terras? Pimp dan snel je make-up door een mooie oogschaduw en wat extra bonzer. Reinig bij thuiskomst je gezicht en breng dan de nachtcrème aan.
 

La Tip is ook te boeken voor make-up voor een speciale gelegenheid, beauty-arrangement voor bv. een vrijgezellendag, hairstyling en workshops. Neem contact op voor een persoonlijk advies!

 

La Tip | 06-39474707 | latip@latip.eu | www.latip.eu

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).