column

Partnerpensioen is geen ouderdomspensioen

Partnerpensioen is geen ouderdomspensioen

01-08-2019

Regelmatig sta ik cliënten bij die samen hebben gewoond op basis van een samenlevingscontract. In het samenlevingscontract hebben de samenwoners vaak een afspraak gemaakt over het partnerpensioen en denken daarmee een afspraak te hebben gemaakt over het ouderdomspensioen. Dat is helaas niet zo.

Het komt naar mijn mening te vaak voor dat na het verbreken van de relatie één van de twee van een koude kermis thuiskomt doordat hij/zij dacht dat gedurende de samenleving er een aanspraak op ouderdomspensioen was omdat in het samenlevingscontract een afspraak over het pensioen was gemaakt.

In bijna alle samenlevingscontracten die ik in mijn praktijk voorbij heb zien komen, wordt er slechts een afspraak over het partnerpensioen gemaakt, het zogenaamde nabestaandenpensioen. Met andere woorden er ontstaat pas een aanspraak op het moment dat degene die het ouderdomspensioen heeft opgebouwd komt te overlijden.

Controleer jouw samenlevingscontract en kijk of jullie een afspraak hebben gemaakt over het ouderdomspensioen of dat er slechts een afspraak over het partnerpensioen is gemaakt. Als dat laatste het geval is, is het verstandig om met elkaar in gesprek te treden.

Heb je vragen? Stel ze gerust.

Met vriendelijke groet, Assia Krim

Kick Smitweg 2 Haarlem 023-5737081 info@krimadvocaten.nl www.krimadvocaten.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).