01-02-2020
Hollandse gehaktballen met hete bliksem
Op onze website vind je nog meer recepten met onze biologische producten.
Kook de aardappelen in water met zout gaar en stamp ze fijn.
Bak het spek uit in een braadpan, haal ze uit de pan en voeg de boter toe, bak hierin de appelblokjes met suiker en peper zachtjes bruin. Voeg een beetje water toe en stoof nog een paar minuten tot de appels zacht zijn.
Doe de appel met het vocht en spekblokjes nu bij de aardappelpuree en roer goed door. Houd warm op een warmhoudplaatje.
Verwarm in de braadpan nu de gehaktballen in hun eigen jus, eventueel aangelengd met een beetje water.
Ingrediënten voor 4 personen 4 tot 8 biologische gehaktballen 150 gr doorregen spekblokjes 700 gr kruimige aardappelen (geschild en in blokjes)
- 1 theel. zout
- 400 gr zachtzure appels (geschild in kleine blokjes)
- 50 gr boter 1 eetl. suiker
- versgemalen peper
Eet smakelijk, Bas Derksen
BIOLOGISCHE SLAGERIJ Groenestraat 189, Nijmegen 024-355 50 60 nijmegen@degroeneweg.nl www.nijmegen.degroeneweg.nl
Nijmegen Bruist
Nijmegen Bruist
Nijmegen Bruist
Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.
Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).