Adverteren werkt!

bruisende zaken

Nijmegen als centrum voor Chinese geneeskunde

Nijmegen als centrum voor Chinese geneeskunde

01-11-2020

Het HeelHuus Gezondheidscentrum uit Warnsveld heeft sinds kort een tweede vestiging in Nijmegen die geheel in het teken staat van acupunctuur. Het team van gekwalificeerde therapeuten popelt om Nijmegen tot het centrum voor Chinese geneeswijze in Nederland te maken en acupunctuur op de kaart te zetten. Acupuncturist Ricky Bochem legt uit waarom.

‘Bij ons staat de mens als geheel centraal’

Wat is acupunctuur?

“Acupunctuur is een behandeling waarbij de verbinding tussen het fysieke en het energetische wordt aangesproken. Het houdt in dat we kijken naar de klacht in relatie tot de hele “mens”. In de Chinese geneeskunde wordt de mens niet slechts als een lichaam, maar als een drie-eenheid van lichaam, geest en energie gezien. Door een andere kijk dan gewend, verzorgen we een behandeling die precies aansluit bij jouw hulpvraag.”

Behandeling met acupunctuur

Acupunctuur kan bij zowel lichamelijke als geestelijke klachten helpen. Je kunt daarbij denken aan pijnklachten van de rug, nek en schouders, maag- en darmklachten, chronische blaasontsteking, problemen met de huid, hoofdpijn, hooikoorts, chronische stress en slaapproblemen. Vaak vult Ricky een acupunctuurbehandeling aan met energetische therapie (QiGong) en een behandeling met kruiden. Ook binnen het gehele gezondheidscentrum staat de integratie van verschillende disciplines centraal. Bij het HeelHuus zijn de lijntjes tussen de verschillende therapeuten kort, waardoor er in de behandeling van patiënten wordt samengewerkt en iedereen van elkaars expertise kan profiteren.

Achtergrond in topsport

Zelf heeft Ricky een achtergrond in het betaald voetbal. Als profvoetballer kwam hij tijdens zijn voetbalcarrière in contact met acupunctuur. Daar was hij toen erg van onder de indruk: “Ik merkte dat acupunctuur een oplossing bood voor problemen waar de reguliere zorg me niet kon helpen. Dat vertaalde zich bij mij in een interesse voor het vak en een bepaalde dankbaarheid. Hier wilde ik anderen ook mee helpen! Daarom studeerde ik acupunctuur in Nederland en in China. Zeker de opleiding in China heeft ertoe bijgedragen dat ik op grote schaal heb gezien wat de Chinese geneeskunde kan doen in het verhelpen van klachten, en hoe reguliere en Chinese zorg elkaar kunnen aanvullen. Mijn achtergrond in topsport maakt dat ik de werking van het lichaam begrijp uit een stuk ervaring, en dat ik focus op de praktijk en het resultaat”.

Trots op het vak

“Bij het HeelHuus is iedereen welkom en kijken we per specifieke hulpvraag hoe we je het beste kunnen helpen. Het is geweldig om te zien hoe we soms mensen kunnen helpen die de hoop al hebben opgegeven om van hun klachten af kunnen komen. Daar doe ik het voor! Waar de reguliere zorg niet altijd verder kan, kunnen wij als acupuncturisten regelmatig nog wel helpen.

De gevallen waarbij iemand is vastgelopen en onze behandeling tóch de klachten kan verminderen, maken me nog trotser op het vak. Bij het HeelHuus doen we er gewoon alles aan om je van je klachten af te helpen!”.

‘Acupunctuur kan bij zowel lichamelijke als geestelijke klachten helpen’

Daniëlsplein 3D, Nijmegen | www.heelhuus-nijmegen.nl | info@heelhuus-nijmegen.nl | 024 3020002

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).