10651 Opticien op de koffie

Column

‘Echt contact maken met de ander, door eerst bij jezelf in te checken’

‘Echt contact maken met de ander, door eerst bij jezelf in te checken’

01-05-2023

Tijdens mijn trainingen en (team) coachgesprekken vertellen deelnemers mij dat ze dagelijks in aanraking komen met kwetsbare, spannende en ongemakkelijke gebeurtenissen, wat het nodige van ze vraagt. Door te worden meegezogen in de waan van de dag en te voldoen aan de eisen die een organisatie van ze stelt, is dit regelmatig een grote uitdaging! Want hoe ga je daarmee om?

Voordat ik met een team aan het werk ga, begin ik standaard met een ‘incheckmoment’. Dit geeft vaak al een gevoel van ongemak omdat er ineens tijd is om bij zichzelf stil te staan. Hoe zit je erbij? Ben je gehaast, heb je net gewerkt, of moet je nog werken? Wil je iets delen wat jou bezighoudt? Door met tijd en aandacht naar elkaar te luisteren ontstaan de mooiste momenten. Er wordt gelachen, gehuild, kwetsbaarheid en kracht worden met elkaar gedeeld. Dit zorgt direct voor ruimte, energie en verbinding met elkaar. De hectiek van de dag wordt even vergeten, of juist erg zichtbaar. Door de vertraging te pakken, komt het besef: ‘Als ik bij ieder cliëntcontact bij mezelf incheck, krijg ik veel beter contact en hoef ik niet meer zo hard te werken!’ Dit was mijn laatste column in Bruist, het gaat je goed, we komen elkaar vast wel ergens tegen!

Miranda geeft praktijkgerichte trainingen, teamcoaching en individuele coaching op maat binnen instellingen voor zorg, welzijn en dienstverlening.

Werkbewust helpt jou en jouw team steviger in je schoenen te staan en bewuster te werken, zodat jij als hulpverlener het verschil kunt maken.

Miranda van Amersvoort Aalsburg 1830, Wijchen 06 44318801 Miranda@werkbewust.nl www.werkbewust.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


09062 - Salas Catering