bruisende zaken

Dé specialist in de behandeling van rug- en nekklachten

Dé specialist in de behandeling van rug- en nekklachten

31-10-2018

Peter Uil runt samen met zijn vrouw Louise al jaren een goed lopende fysiotherapiepraktijk in Haps. In juni 2017 openden zij de deuren van een tweede vestiging, PhysioFlex, in Nijmegen. Deze is gespecialiseerd in de behandeling van rug- en nekklachten, specifiek met de unieke OriGENE therapie.

“Alles draait om beweging”

“In de eerste intake gaan we na wat exact de klachten zijn en proberen we te achterhalen waar precies de verstoringen zitten”, vertelt Peter Uil. “Zodra we een goed beeld hebben hoe de klachten - variërend van pijn tot bewegingsbeperking - zijn ontstaan, starten we met de behandeling.” OriGENE therapie Wat is OriGENE therapie precies? “Het is een combinatie van kracht- en coördinatietraining. Daarbij wordt gebruikgemaakt van een speciaal fysiotherapeutisch behandeltoestel. Als enige in Nijmegen beschikken wij over de module waarmee je niet alleen de rug, maar ook de nek kunt aanpakken. We kunnen de instellingen van het toestel geheel afstemmen op jouw klachten, beperkingen en mogelijkheden. Echt maatwerk dus. Het is de bedoeling dat je er vervolgens zelf actief mee aan de slag gaat, uiteraard onder onze deskundige begeleiding.” Ingrijpen op de oorzaak “Het mooie van OriGENE is dat je ingrijpt op de oorzaak van de klachten en niet op de symptomen. Je kunt heel geïsoleerd de dieperliggende spieren trainen die uiteindelijk controle moeten geven over de complete wervelkolom, waardoor de functie in rap tempo verbetert. Vervolgens worden de klachten snel minder, zelfs als er sprake is van langdurig slepende rugpijn. Dat hebben we zelf ervaren in de zeven jaar dat we er nu mee werken. Daarnaast toont ook wetenschappelijk onderzoek aan dat OriGENE op dit moment echt de meest effectieve methode is.” De kracht van de combinatie “Indien nodig kunnen we de behandeling uitbreiden met manuele therapie en/of dry needling. Per persoon zoeken we naar de optimale combinatie van verschillende behandeltechnieken.” Ook niet onbelangrijk: met hun persoonlijke benadering zorgt het team van PhysoFlex er voor dat iedereen zich hier op zijn of haar gemak én serieus genomen voelt! Benieuwd hoe wij u kunnen helpen? Kijk dan eens op onze website! www.physioflex.nl

PhysioFlex | Haterseweg 10, Nijmegen | 024-6757897 | info@physioflex.nl | www.physioflex.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


08831 Aude Sapere