Opvallen? Adverteer in Bruist

column

Mindfulness zweverig? Integendeel!

Mindfulness zweverig? Integendeel!

01-11-2023

Regelmatig krijg ik de opmerking “Mindfulness, dat is toch heel zweverig”? Als ik dan vraag wat de betreffende persoon er zweverig aan vindt, komt er meestal geen helder antwoord.

Wanneer je je een beetje verdiept in het onderwerp, zul je tot het inzicht komen dat mindfulness allesbehalve zweverig is en juist helpt om met beide benen op de grond te (blijven) staan.

Het brengt je terug naar jezelf, naar de basis van je bestaan. Het geeft je inzicht in de invloed van je gedachten, je mind en hoe de ‘fladderende gedachten’ je bij de feitelijke werkelijkheid vandaan halen.

Wanneer je aan de haal gaat met de feitelijke gebeurtenissen, in je hoofd hele verhalen creëert en die vervolgens gelooft, duidt dat meer op zweverigheid dan wanneer je met je aandacht bij de directe ervaring aanwezig blijft en je niet laat meeslepen door je eigen reactieve geest.

Met mindfulness creëer je een basis waarin je tot rust komt, de realiteit beter kunt bezien en wijzere besluiten kunt nemen.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat mindfulness efficiënt én effectief is bij onder andere de aanpak van stress, pijn, angst en somberheid.

Mijn naam is Martha Pastink. In 2017 ben ik gestart met de MindfulnessPraktijk Zutphen. Mijn werkervaring ligt in de Jeugdhulpverlening en in de GGZ en heeft altijd in het teken gestaan van werken met gezinnen en families. Daarnaast ben ik in 2009 gestart met het geven van mindfulness. De combinatie van relaties en mindfulness vind je ook terug in mijn praktijk. Op beide gebieden ben ik gekwalificeerd en ervaren. Ik ben oprecht geïnteresseerd, enthousiast, betrokken en ook nuchter en praktisch. Je bent van harte welkom in mijn praktijk!

06-19354689 info@mindfulnesspraktijk-zutphen.nl www.mindfulnesspraktijk-zutphen.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).