bruisende zaken

Behoefte aan rust en verbinding?

Behoefte aan rust en verbinding?

01-04-2024

Wanneer je mentale klachten ervaart en je jezelf wel eens matig tot sterk eenzaam voelt, kunnen ook zelfdodingsgedachten opkomen.

Zowel jongeren als volwassenen voelen zich steeds vaker eenzaam. (Respectievelijk 49% en 40% volgens onderzoek eind 2023.)

Ernstig sociaal of ernstig emotioneel eenzaam zijn, vergroot die kans. Er is dan weinig of geen betekenisvol contact met anderen. Dingen die moeten voor school of werk, eigen problemen maar ook verwachtingen waaraan je denkt te moeten voldoen houden je in de greep waardoor je mentale fitheid klem kan komen te zitten.

Daarnaast lijkt de overheid de toegankelijkheid naar zorg te verkleinen maar ook de mogelijkheden om ooit een huis te kopen zorgen, vooral bij jongeren, voor het opbouwen van spanning en stress.

Helpend is het dan om een situatie te creëren waarbij je meer rust kan gaan ervaren. Rust om tot jezelf te komen, tijd te maken voor een echt gesprek of om dingen te doen met anderen. Het gevoel krijgen dat wat je doet genoeg is en je tevreden kan zijn met jezelf.

Soms is het dan handig dat anderen je ondersteunen, maar ook zelf kun je stappen ondernemen om een gezondere en fijnere situatie te creëren. Een eerste stap kan zijn dat wij samen kijken naar jouw mogelijkheden om meer betekenisvolle contacten te maken. Hoe je rust voor jezelf kunt creëren of hoe je meer tevreden kan zijn met jezelf.

Sanergy helpt: (en kan afhankelijk van uw zorgverzekering) geheel of gedeeltelijk vergoed worden.

Mijn naam is San ter Huurne en ik ben een energieke en betrokken psychosociaal hulpverlener. Van jou vraag ik dat je naar jouw eigen gedrag wilt kijken in het proces van persoonlijke groei en ontwikkeling. Wanneer ik op het goede spoor zit, ervaar ik een positieve energie in mij. Jij kunt die energie in jou ook leren herkennen; daar help ik je bij. Vandaar ook: Sanergy.

Denk je soms aan zelfdoding? En heb je nu hulp nodig? Bel gratis 0800-113 of ga naar 113.nl

Hemonystraat 49, Zutphen 06-11116281 www.sanergy.nu

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).