bruisende zaken

Wat maakt afvallen zo lastig?

Wat maakt afvallen zo lastig?

01-01-2020

Soms is het om gek van te worden! Je wilt heel graag wat overtollige kilo’s kwijt, maar wat je ook doet, het wil maar niet lukken. Afvallen door vet te verbranden vergelijk ik altijd met topsport. Alles moet kloppen om je lichaam zo ver te krijgen dat het echt overstapt van de suiker- naar de vetverbranding. Maar zelfs als je dat doet, dan nog zijn er omstandigheden die jouw poging behoorlijk kunnen saboteren.

De juiste voeding

Als eerste kun je voor jezelf nagaan welke voeding ervoor gezorgd heeft dat je nu boven je gewenste gewicht zit. Eet je te grote porties? Te veel suikerrijke voeding? Het kan ook zijn dat je juist te weinig eet. Als jij je huidige eetpatroon goed analyseert, dan wordt er vrij vaak een duidelijk patroon zichtbaar. Dat is de reden dat ik aan mijn cliënten vraag om een eetdagboek bij te houden voor drie dagen.

Samen met de cliënt kijken we wat je wel moet eten. Dat is op grote lijnen voor iedere persoon vrijwel hetzelfde. Zorg ervoor dat je voldoende langzame koolhydraten (bijvoorbeeld veel groente en fruit) binnenkrijgt. Daarnaast vul je iedere maaltijd aan met eiwitten en gezonde vetten. Dit bevordert de spijsvertering, je raakt goed verzadigd en je krijgt lekker veel goede voedingsstoffen binnen.

Slecht slapen

Dé tip die ik cliënten geef als ze willen afvallen; slaap een uurtje langer. Dit gaat je zo veel opleveren. Als je moe opstaat doordat je slecht geslapen hebt, dan is de kans heel groot dat je de dag niet doorkomt zonder oppepper. Er wordt dan sneller gekozen voor suikerrijke voeding om die snelle energie binnen te krijgen. Dat je je daarna extra vermoeid zult voelen, is op dat moment even een bijzaak.

Afvallen is vaak maatwerk

Je ziet dat het nog helemaal niet zo eenvoudig is om lekker af te vallen. Het vergt onderzoek naar wat er bij jou speelt het wat ervoor nodig is om je weer in balans te krijgen. Met de juiste voeding kun je heel veel bereiken.

Ik kan jou helpen!

Wil je weten wat jij nodig hebt om af te vallen en/of je weer goed te voelen? Maak dan een afspraak met mij voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Daarmee zet je de eerste en belangrijkste stap naar de nieuwe jij!

Steffie Keukens is diëtist, PowerSlim coach en emotie-eten de baas specialist. In haar diëtistenpraktijk in Deurne begeleidt ze met name cliënten die graag van hun overtollige kilo’s af willen, waarbij eten weer genieten wordt in plaats van een constante strijd.

Eigenaar: Steffie Keukens BodySize Diëtistenpraktijk Heuvelstraat 16, Deurne 06-28898024 www.body-size.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).