Opvallen? Adverteer in Bruist

Bruisende Zaken

Pancha Karma in India of in Nederland

Pancha Karma in India of in Nederland

03-11-2023

Een Pancha Karma kuur is een diepe reiniging van het lichaam. Bij de Westerse mens liggen veel toxines opgeslagen in de spieren en gewrichten met als gevolg: stijfheid, artrose, reumatische klachten. Maar ook spijsverteringsklachten, huidklachten en ga zo maar door.

Pancha betekent vijf, Karma betekent actie. Het zijn dus 5 soorten behandelingen waarmee het proces gevolgd wordt:

  1. Oliebehandelingen; massages, ghee, oliebegieting
  2. Zweten
  3. Uitscheiding
  4. Hoofdholtebehandeling
  5. klysma`s; reinigend en voedend

Pacha Karma is een 5000 jaar oude techniek uit de Ayurveda. Het proces is:

  • Reinigen
  • Opbouwen
  • Voeden

Het reinigen gaat met behulp van massages en zweten. De opbouw gebeurt door massages met warme olie en voeding. De olie bevat kruiden die de weefsels opbouwen.  Het voeden van het lichaam gebeurt met kruiden, voeding en voedende klysma`s. Dit is uitleg in een notendop. Vraag meer uitleg via www.audesapere.nl

In India krijg je 3-5 behandelingen per dag. We zijn daar in het beste Ziekenhuis van Kerala. Elke dag heb je een consult met een ayurvedisch arts. Drie weken zijn noodzakelijk voor een goede Pancha Karma. Voor mensen met langdurige chronische klachten is een langer verblijf aan te bevelen.

In Nederland bieden wij een kuur van 10 dagen intern aan. Je begint dan thuis al aan een afbouw onder begeleiding. Tijdens het verblijf krijg je tweemaal daags een behandeling met medicinale olie. Halverwege gaan we je uitscheiding bevorderen, daarna de opbouw en thuis ga je jezelf goed voeden. Uiteraard krijg je een goed behandelplan mee naar huis zodat je weet hoe je verder kunt. 

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11070 MediQionna