column

Feestmaand december

Feestmaand december

01-12-2023

De feestdagen kunnen best een uitdaging zijn als je huisdieren hebt. De kerstboom wordt door katten vaak als een krabpaal te zien en de hond eet het liefst mee met het kerstdiner. Daarnaast zien we regelmatig dat gezette schoentjes voor de goedheiligman worden leeggesnoept door huisdieren. We hebben wat handige informatie verzameld om de feestdagen met je huisdier veilig door te komen.

Vermijd giftig voedsel

De meeste diereigenaren weten dat chocolade giftig is voor honden, maar ook de kerstster, amaryllis, hyacint, en naalden en/of takken van de kerstboom zijn giftig voor je huisdier. Wanneer je een gezaagde kerstboom hebt, zorg dan dat uw huisdier het water niet kan drinken, dit is giftig.

Let op feestversiering

Een kattenstaart die vlam vat, een haakje van de kerstbal dat een gaatje prikt in de maag van je hond. Zorg dat de feestversiering stevig vastzit of dat het ergens staat waar je huisdier niet bij kan. Kijk uit met glazen kerstballen. Wanneer glitterslingers of lintjes gegeten worden kan dit vast komen te zitten in maag en/of darmen!

Vuurwerk

Harde knallen, lichtflitsen en sterke geuren kunnen huisdieren angstig maken. Het is verstandig om op tijd te trainen met uw huisdier. Wanneer dit niet voldoende werkt zijn er voedingssupplementen en is er medicatie beschikbaar. Houd er rekening mee dat voedingssuplementen en medicatie vaak al een tijd gegeven moeten worden voordat deze goed werken. Neem hiervoor dus tijdig contact op met uw dierenarts.

Tips rond de jaarwisseling:

Laat honden aangelijnd uit en laat katten niet naar buiten. Geef ze een rustig plekje waar ze kunnen schuilen. Het helpt ook om de gordijnen dicht te houden. Houd ramen deuren en het kattenluikje dicht. Laat uw dier niet alleen thuis.

Blijf zelf kalm wanneer uw dier reageert op vuurwerk.

Lees alle tips over vuurwerk op: www.anicura.nl/over-huisdieren/hond/kennisbank/huisdieren-en-vuurwerk/

Wij wensen jullie hele fijne feestdagen!

Het belang van uw huisdier staat bij ons altijd voorop, want wij luisteren echt naar de mensen die in onze kliniek komen, aldus onze klanten. Met dat vertrouwen gaan we dan ook heel zorgvuldig om.

Obrechtstraat 2, Oss 0412-656767 | oss@anicura.nl www.anicura.nl/oss

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


08831 Aude Sapere