bruisende zaken

SAMEN UIT, SAMEN THUIS.

SAMEN UIT, SAMEN THUIS.

01-12-2017

NIET MEER VANAF 1 JANUARI 2018!

Wanneer je vanaf 1 januari 2018 trouwt, zijn er een aantal zaken anders met betrekking tot de wettelijke gemeenschap van goederen. Wanneer je er op dit moment voor kiest om niet te trouwen op basis van huwelijkse voorwaarden, trouw je automatisch op basis van algehele gemeenschap van goederen. Vanaf komend jaar is dat anders. Nu is het zo dat echtgenoten alles delen, of zij dit nu vóór of tijdens het huwelijk hebben verkregen. Straks zullen echtgenoten in principe alleen nog delen wat zij tijdens het huwelijk hebben opgebouwd. Daarnaast vallen erfenissen en schenkingen straks altijd buiten deze (beperkte) gemeenschap van goederen. De nieuwe regels gelden alleen voor mensen die vanaf 1 januari 2018 gaan trouwen. Voor mensen die voor die datum in het huwelijk treden, blijven de huidige regels van toepassing.


GEMEENSCHAPPELIJKE BEZITTINGEN 

Onder de nieuwe gemeenschap van goederen vallen bezittingen die partners samen in eigendom hebben voordat zij zijn getrouwd. Wanneer ongehuwde partners bijvoorbeeld een woning hebben gekocht waarbij één partner minder aandeel bezit dan de ander, zullen ze na hun huwelijk de woning beide voor 50% bezitten. Wanneer je dit wilt voorkomen, zullen er huwelijkse voorwaarden gemaakt moeten worden.


SCHULDEN

Dat geldt ook voor schulden die voortkomen uit gemeenschappelijke goederen. Wanneer één van beide partijen bijvoorbeeld voor de aankoop van de woning een lening bij de bank is aangegaan, of meer eigen geld heeft ingebracht dan zijn/haar partner, valt ook deze onderlinge schuld en vordering in de gemeenschap en komt daarmee te vervallen. Met name bij een latere scheiding zal dit als een onaangename verrassing komen. 


Kortom; zorg dat u voldoende bent ingelicht voordat u in het huwelijksbootje stapt. 


Concetta Trovatello en Peter Verstappen zijn twee bevlogen familierechtadvocaten, die ruim 10 jaar geleden samen een familierechtpraktijk zijn gaan voeren en deze sindsdien gestaag hebben uitgebouwd. Sinds enige tijd staan zij mensen ook bij als het gaat om erfrechtzaken. 


Ons kantoor is gevestigd in een oud en sfeervol pand aan de Mierloseweg 2, kort bij het centrum van Helmond. De advocaten zijn gespecialiseerd in familierecht en strafrecht. Er zijn drie advocaten aan het kantoor verbonden, mr. Trovatello, mr. Verstappen, beiden gespecialiseerd in familierecht, en mr. Van den Heuvel, gespecialiseerd in strafrecht. Mr. Verstappen is tevens gespecialiseerd in erfrecht en verdeling van nalatenschappen.


“Eerst aandacht voor de mens, dan voor de regelgeving. Dat kan niet anders”


Het kantoor heeft een open uitstraling en laagdrempelige toegang. Mensen moeten zich bij ons op hun gemak voelen. Wij zijn betrokken bij onze cliënten in een vaak beladen en onzekere periode van het leven. Wij ontwikkelen ons voortdurend op ons vakgebied, door opleiding en intercollegiaal overleg.


Bent u benieuwd wat Trovatello Verstappen voor u kan betekenen? U bent van harte welkom voor een kennismakingsgesprek. Wij leggen graag aan u uit welke ondersteuning wij u kunnen bieden.


TROVATELLO VERSTAPPEN

advocatuur en mediation

Mierloseweg 2, Helmond

0492-591299

info@trovatelloverstappen.nl

www.trovatelloverstappen.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


08470 van Limpt