bruist reizen

Een ruimtehotel in 2022

Een ruimtehotel in 2022

31-05-2018

Tijdens de Space 2.0 Summit in San José (Californië) is het allereerste luxueuze ruimtehotel geïntroduceerd: Station Aurora. Het is vernoemd naar het magische lichtfenomeen dat de poollucht van de aarde verlicht en ontwikkeld door Orion Span en een team van ruimteveteranen die samen meer dan 140 jaar ruimte-ervaring hebben.

voor een authentieke once-in-a-lifetime ervaring!

Aurora Station is het eerste volledig modulaire ruimtestation dat zal fungeren als hotel. Het exclusieve hotel biedt plaats aan zes personen tegelijk, waaronder twee bemanningsleden. Ruimtereizigers zullen genieten van een authentieke, once-in-a-lifetime ervaring tijdens een buitengewone twaalfdaagse reis. Prijzen beginnen vanaf 9,5 miljoen dollar per persoon. Eind 2021 staat de lancering van het station gepland en de eerste gasten worden in 2022 verwacht. Je kan dit reeds reserveren. Je betaalt dan wel een voorschot van 80.000 dollar (dat wordt terugbetaald wanneer het niet door zou gaan).

Tijdens een verblijf op Aurora Station kan je ervaren hoe het is om gewichtsloos te zijn. Je kan de aarde bekijken door de vele ramen en je zweeft zeker over je woonplaats. Je kan deelnemen aan experimenten, zoals het kweken van voedsel, en je blijft in contact met het thuisfront via een snelle, draadloze internetverbinding. Het hotel zal om de negentig minuten om de aarde draaien, wat betekent dat je gemiddeld zestien zonsopgangen en zonsondergangen per dag zult zien.

Voordat je naar Aurora Station reist krijg je een opleiding van drie maanden om een Orion Span Astronaut Certification (OSAC) te bemachtigen. Fase één van dit certificeringsprogramma wordt online gedaan. Het volgende deel wordt afgerond in de ultramoderne trainingsfaciliteit van Orion Span in Houston (USA). Het definitieve certificaat krijg je tijdens je verblijf op Aurora Station.

Meer lezen? edition.cnn.com/travel/article/aurora-station-luxury-space-hotel

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND

De Peel Bruist
Klik om het magazine te lezen


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).