column

7 wandelingen Omgaan met verlies

7 wandelingen Omgaan met verlies

01-10-2019

Ieder mens krijgt vroeg of laat in het leven te maken met verlies. Een verlies gaat langzaam maar zeker over in een herinnering. Je draagt de herinnering van het verlies als het ware met je mee. Je hoeft je het maar te ‘herinneren’ en dan komt daarmee ook het gevoel naar boven. Je hoort mensen zeggen ‘het is goed zo’. De persoon bedoelt ondanks dit verlies lukt het me om verder te gaan met mijn leven.

De maatschappij waarin we leven biedt weinig ruimte voor gevoelens van verdriet. Deze snelle wereld is meer gericht op uiterlijk en succes. En dan kan het zijn dat na verloop van tijd het verlies wordt ‘weggeduwd’ en de persoon zo voor het oog weer prima meedraait in de dagelijkse hectiek. Het natuurlijke rouwproces is verstoord en de ‘herinnering’ is vooral pijn en verdriet.

Op zaterdag 5 oktober geef ik een inspiratiewandeling voor Bewust Achterhoek. Deze wandeling is een onderdeel van 7 wandelingen Omgaan met verlies. Heel vaak worstelen mensen in een periode van rouw dat er in het verleden zaken niet goed zijn gegaan. In deze wandeling krijg je inzicht dat er heel veel wel is goed gegaan en dat het belangrijk is ook hier aandacht aan te schenken. De wandeling start om tien uur bij de Heikamp in Ruurlo. Maximaal 8 personen en wil je mee wandelen geef je vooraf op bij Bewust Achterhoek.

Zet vandaag die eerste stap naar professionele rouwverwerking. Bel voor informatie of het maken van een afspraak 06-30427860. Wil je meer rust ga dan naar begeleiding-verlies.nl en download een gratis ontspanningsoefening. Imelda Verheij is aangesloten bij Beroepsvereniging Groene Zorg en Bewust Achterhoek

Sperwer 10, Lichtenvoorde | 06-30427860 | imverheij@hotmail.com | www.begeleiding-verlies.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).