Column

Een bijzondere maand

Een bijzondere maand

01-12-2019

Er wordt wel gezegd dat naarmate de tijd verloopt, de herinneringen vervagen. Dat je er minder vaak bij stilstaat. Toch denk ik dat juist de maand december de tijd is dat die herinneringen net iets vaker boven komen dan in andere tijden.

December, de maand van melancholie, denken aan vroeger. Als de rauwe rouw nog vers en voelbaar is, dan is het vroeger nog zo jong. Naarmate de tijd verder loopt, kan het verdriet zachter worden en kunnen gefilterde herinneringen warmte met zich mee brengen.

December, ook de maand waarin men aandacht heeft voor elkaar. En waarin je anderen kan vragen je te helpen jouw verdriet te lichter te maken. Dat is best moeilijk, maar o zo fijn als blijkt dat die ene vraag jou weer een stukje verder kan helpen.

Het volgende gedicht van Hans Stolp vind ik een en ander bijzonder treffend weergeven.

ALSJEBLIEFT Als ik het niet meer zie zitten, sla dan even je arm om mij heen.

Als ik verdrietig ben, verwarm mij dan met jouw liefde. Als ik bang ben, zeg mij dan dat ik sterker ben dat ik zelf weet.

Dan zal ik als vanzelf de weg weer vinden.

Ik wens dat u allen een bijzondere decembermaand.

Graaf Ottosingel 119 Zutphen 06-24374437 | pauline@rischen.n www.rischen.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).