column

Veranderen met  mindfulness

Veranderen met mindfulness

01-03-2020

Benieuwd of Martha iets voor jou kan betekenen? Neem dan zeker eens contact op of maak meteen een afspraak.

Mindfulness gaat over opmerkzaamheid en is het tegenovergestelde van de automatische piloot, dat je de dingen doet zonder erbij na te denken. Een mooi voorbeeld daarvan is dat je met de auto op weg bent en op een bepaald moment verrast kunt zijn over waar je bent.

Alsof je opeens wakker wordt. De aandacht is er weer bij.

Het overkomt mij wel eens dat ik in mijn vrije tijd per abuis in de auto op weg ben naar mijn werk, tot het moment dat ik me daarvan bewust word. Dat is het moment dat ik de regie weer overneem en de auto keer om de juiste route naar mijn bestemming te nemen.

Veel mensen leven constant in hun hoofd, in hun gedachten. Het overgrote deel van deze gedachten gaat over de toekomst of het verleden: wat je vandaag of morgen nog moet doen of wat er eerder gebeurd is en je nog bezighoudt.

Vaak overheerst de negatieve aandacht in de vorm van (zelf)kritiek en oordelen. Gedachten kunnen een eigen werkelijkheid creëren en leiden tot piekeren, angst, onrust en stress.

Met mindfulness train je opmerkzaamheid waarmee je deze automatische gedachten en gevoelens bewust wordt. Pas dan kun je er anders mee omgaan en andere keuzes maken.

Mijn naam is Martha Pastink. In 2017 ben ik gestart met de MindfulnessPraktijk Zutphen. Mijn werkervaring ligt in de Jeugdhulpverlening en in de GGZ en heeft altijd in het teken gestaan van werken met gezinnen en families. Daarnaast ben ik in 2009 gestart met het geven van mindfulness. De combinatie van relaties en mindfulness vind je ook terug in mijn praktijk. Op beide gebieden ben ik gekwalificeerd en ervaren. Ik ben oprecht geïnteresseerd, enthousiast, betrokken en ook nuchter en praktisch.

Je bent van harte welkom in mijn praktijk!

Mindfulnesspraktijk Zutphen Rozengracht 24, Zutphen 06-19354689 www.mindfulnesspraktijk-zutphen.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).