Adverteren werkt!

column

Pfff… wat is het warm!

Pfff… wat is het warm!

01-09-2020

Na een ouderwetse wisselvallige julimaand werden we gelijk begin augustus overvallen door een stevige hittegolf die ons wekenlang in de tang gehouden heeft. Hoe ben jij die doorgekomen? In het bos? Aan het water? In de schaduw? In de tuin? Of binnen met alles dicht op het zuiden en de ventilator aan? En wat deed dat met je?

zou je erover willen uitwisselen? Bel me dan!

Wat mij opviel tijdens deze intens warme dagen is dat niet alleen mijn leefritme sterk vertraagde, maar zo’n beetje alles vertraagde. Mijn handelingen, mijn bewegen, mijn spreken, mijn ademhaling, mijn spijsvertering, mijn neiging iets te gaan doen, mijn ingevingen, mijn denken … zelfs mijn emoties bleven heel vlak. Dat was best een heel vreemde ervaring. Alsof alles in slowmotion moest gebeuren omdat alles teveel energie kostte.

Na een aantal dagen ontstond ook een bijzonder proces, van nog meer bewust ervaren van mijn innerlijke voelen, mijn innerlijke warmte herkennen. Wat de warmte met mijzelf innerlijk deed. Dat was ook wel dubbel … enerzijds goed voelen met en bij mezelf, anderzijds dat er weinig energiestroom was. Wat voor mij bijzonder is, omdat ik meestal wel een stroom voel van binnen. Ik had het er met een paar vrienden over en die beaamden dit gebeuren. Wat mij weer verder deed onderzoeken naar wat er dan precies met ons vanbinnen gebeurt als onze omstandigheden drastisch veranderen.

Waar eerst de corona ons in de tang hield, was het nu de warmte. Was dit dan anders? Of meer van hetzelfde? Zelf heb ik meer last van het loskoppelen van de warmte dan van wat de regelgeving rond de corona met me doet.

Loop je vast? Met jezelf, in je relatie, in je werk of in je gezin? Vastlopen in het leven kan op elke leeftijd gebeuren en kan te maken hebben met allerlei zaken. Diepgaande moeilijke levenservaringen, relatieproblemen, knelpunten in je persoonlijke ontwikkeling ervaren, (bijna) burnout zijn, verlies/rouwperiodes doormaken of bij het verwerken van angst- en trauma ervaringen.

Goede begeleiding kan je daarbij helpen. Core-Coaching is een praktijk voor therapie en counseling waar met aandacht en zorg naar je geluisterd wordt. Waar betrokkenheid en helderheid, diepgang en pragmatisch handelen op de eerste plaats komen.

Molengracht 4, Zutphen 06-40533244 www.core-coaching.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS

December
December
Zutphen Bruist

ZEG JA tegen jezelf!
ZEG JA tegen jezelf!
Zutphen Bruist

Decemberaanbieding!
Decemberaanbieding!
Zutphen Bruist

Een bijzondere maand
Een bijzondere maand
Zutphen Bruist


Keuzes
Keuzes
Zutphen Bruist

Overlevingsmechanismen
Overlevingsmechanismen
Zutphen Bruist


De glimlach
De glimlach
Zutphen Bruist


Taal
Taal
Zutphen Bruist


Eigen Waarde
Eigen Waarde
Zutphen Bruist

Een afscheid dat past
Een afscheid dat past
Zutphen Bruist
EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).