Adverteren werkt!

column

Je eigen werkelijkheid creëren

Je eigen werkelijkheid creëren

01-10-2020

Nu we al een poosje geconfronteerd worden met een andere manier van omgaan met elkaar door de coronamaatregelen en wat dat zoal voor gedachten en gevoelens teweeg brengt, viel het me bij mezelf op dat ik weer op een ander laagje naar het proces ging kijken, en dat daarmee ook de nodige AHA-momentjes en binnenglimlachjes ontstonden.

Zou je erover willen uitwisselen? Bel me dan!

Wat gebeurde er namelijk… Ik liep een beetje te mijmeren dat ik het toch bijzonder vind dat ik helemaal niks tegenkom in mijn eigen leven rond corona. Anders gezegd, mijn leven is verschoond van corona-invloeden. Ik heb er geen enkel gevoel bij, het is niet in me, niet om me heen en pas vele meters buiten mijn huis kan ik het energieveld ervan voelen. Het is gewoon niet van mij. Ik verbaas me over hoe de buitenwereld ermee op de loop gaat en ik kom het niet tegen bij vrienden of familie. Niks niet. Op straat, daar merk ik het en heb ik rekening te houden met hoe andere mensen er in staan.

Dat maakte dat ik ging onderzoeken hoe zich dat nu voordoet. Ik had al vaker gehoord dat je je eigen werkelijkheid creëert, en daarmee ook je eigen waarheid ontwikkelt. En plots kon ik aan allerlei kleine en grote dingen merken dat dat diep vanuit ons onbewuste ook echt gebeurt. Afhankelijk van mijn gemoedstoestand komen er grote of kleine, leuke of niet leuke dingen op mijn pad. Het was iets dat zich heel diep van binnen naar boven kringelde. Als ik goed oplet op de gedachten die zich in mijn hoofd vormen, kan ik zien wat ik vervolgens voor mijn ogen aan werkelijkheid gepresenteerd krijg. Best spookie, want dat maakt dat ik goed mag opletten wat voor gedachten er zoal passeren. Dat maakt dat ik nog alerter ben op mijn intuïtieve gevoelens, en of hoe ik gedwarsboomd wordt door mijn gedachten om me bij die gevoelens te houden. Heb jij dat ook? En hoe ga jij er dan mee om?

Loop je vast? Met jezelf, in je relatie, in je werk of in je gezin? Vastlopen in het leven kan op elke leeftijd gebeuren en kan te maken hebben met allerlei zaken. Diepgaande moeilijke levenservaringen, relatieproblemen, knelpunten in je persoonlijke ontwikkeling ervaren, (bijna) burnout zijn, verlies/rouwperiodes doormaken of bij het verwerken van angst- en trauma ervaringen.

Goede begeleiding kan je daarbij helpen. Core-Coaching is een praktijk voor therapie en counseling waar met aandacht en zorg naar je geluisterd wordt. Waar betrokkenheid en helderheid, diepgang en pragmatisch handelen op de eerste plaats komen.

Molengracht 4, Zutphen 06-40533244 www.core-coaching.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).