column

Het kiezen van zorgverzekeringen

Het kiezen van zorgverzekeringen

01-12-2020

Ieder jaar komt u aan het eind van het jaar voor een keuze te staan: het kiezen van de juiste zorgverzekering. De mooiste reclames komen voorbij, met als boodschap: kom bij ons, want wij zullen goed voor u zorgen.

Voor de zorgverlener komt het eerste contractaanbod van de zorgverzekeraars al in september. Onderhandelen is niet mogelijk. De laatste jaren zijn de vergoedingen amper gestegen. De eisen nemen wel toe. Komend jaar loopt de vergoeding sterk uiteen, tot wel 6 euro per behandeling, voor soms meerdere jaren. Dit heeft ons als praktijk doen beslissen om een aantal contracten niet te tekenen voor 2021. Het was een hele moeilijke keuze, want wij willen graag alle mensen kunnen helpen. De praktijk moet echter ook kunnen blijven draaien, want ook daar nemen de kosten toe. En wij zijn niet de enige zorgverlener die niet meer klakkeloos tekent. Dit betekent wel dat sommige mensen maar een deel van de behandeling vergoed krijgen in 2021.

Wat kunt u nou doen om te zorgen dat u al uw basiszorg volledig vergoed krijgt? Neem een restitutiepolis. Zij vergoeden de zorg die u afneemt, of de zorgverlener een contract heeft getekend of niet. Restitutiepolissen zijn bijvoorbeeld: Nationale Nederlanden, Ohra, StadHolland, ZorgDirect.

Wij hebben een contract getekend met: Zilveren Kruis/Achmea, Menzis, ASR, Eno, DSW en Zorg en Zekerheid. Op onze website vindt u een uitgebreider overzicht. De zorgzoeker van uw verzekeraar geeft zekerheid. Kijk ook goed in uw polis wat uw verzekeraar vergoedt bij ongecontracteerde zorg.

Vijfmorgenstraat 18 Zutphen | 06-16818979 www.logopediepraktijkrondomtaal.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).