Adverteren werkt!

column

Coronastress

Coronastress

01-02-2021

Nu we bijna elf maanden te maken hebben met de maatregelen rondom het coronavirus, beginnen de gevolgen op lange termijn goed zichtbaar te worden. Er zitten zoveel onderling afhankelijke en op elkaar invloed hebbende aspecten aan, dat je de stress bijna niet vóór kunt zijn.

Bel me als ik je ergens bij kan ondersteunen!

Het besef dat thuiswerken wel degelijk een goede mogelijkheid is om een bedrijf toch te kunnen laten functioneren, heeft veel organisaties weer vertrouwen in de medewerkers gegeven. Het vraagt enige aanpassing in hoe en wat, maar het werkt zeker. Ook de natuur en het milieu leven op. Maar hoe bijzonder is het toch dat de in het verleden vaak níet vernoemde aspecten binnen het arbeidsveld nú zo aan de oppervlakte komen. Alom hoor je het gemis aan sociaal contact en informele afstemming met collega’s. Ook het voortdurend in je eentje werken in de thuisomgeving maakt het gemis aan inspiratie, motivatie en creativiteit merkbaar.

Gezinsperikelen

Ik benijd de ouders die ieder een baan hebben niet. Wat hebben jullie veel op je bord op dit moment! Het thuis begeleiden van het online schoolprogramma en dat in goede banen leiden is geen makkie. Ouder zijn is wat anders dan schooljuf zijn, dan moet je toch weer andere kwaliteiten naar boven toveren. Hebben jullie al met meerdere ouders samen de lasten verdeelt? Daarnaast zijn er zoveel ballen tegelijk in de lucht te houden: de effecten van veel bovenop elkaar te zitten, alsmaar ideetjes voor leuke bezigheden moeten bedenken, niet meer aan jezelf toekomen, te weinig afleiding hebben, vereenzaming, leren omgaan met eigen en elkaars korte lontjes, conflicthantering, voortdurende aanpassingen aan je planning. Wat een inventiviteit wordt er van jullie gevraagd, en flexibiliteit, en doorzettingsvermogen. Complimenten aan jullie allen!

Loop je vast? Met jezelf, in je relatie, in je werk of in je gezin? Vastlopen in het leven kan op elke leeftijd gebeuren en kan te maken hebben met allerlei zaken. Diepgaande moeilijke levenservaringen, relatieproblemen, knelpunten in je persoonlijke ontwikkeling ervaren, (bijna) burnout zijn, verlies/rouwperiodes doormaken of bij het verwerken van angst- en trauma ervaringen.

Goede begeleiding kan je daarbij helpen. Core-Coaching is een praktijk voor therapie en counseling waar met aandacht en zorg naar je geluisterd wordt. Waar betrokkenheid en helderheid, diepgang en pragmatisch handelen op de eerste plaats komen.

Molengracht 4, Zutphen 06-40533244 www.core-coaching.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).